Μεταγραφικό ταξίδι στην Αργεντινή

Αν και βρισκόμαστε ακόμα μακριά από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οι μεταγραφικές αναζητήσεις βρίσκονται σε πρώτη γραμμή.

Στόχος των «κιτρινόμαυρων» είναι να προχωρήσουν γρήγορα σε σκάουτινγκ, επαφές και κλείσιμο ποδοσφαιριστών, όπως είχε συμβεί εν πολλοίς και κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Τότε η ΑΕΚ είχε κλείσει τις βασικές επιλογές της κατά τη διάρκεια της χρονιάς και το καλοκαίρι είχαν απομείνει μόνο κάποιες έξτρα επιλογές (αριστερό εξτρέμ και σέντερ φορ, που τελικά δεν αποκτήθηκε).

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Goal, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ετοιμάζει βαλίτσες ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να ταξιδέψει για την Αργεντινή. Στη Λατινική Αμερική, σε μια αγορά που θεωρείται χρυσάφι για τις ελληνικές ομάδες, εκτιμάται πως μπορεί να βρεθούν σημαντικές ευκαιρίες σε προσιτές τιμές. Κατά τις ίδιες πηγές, ο τεχνικός διευθυντής της Ενωσης έχει στην ατζέντα του κάποια ματς της πρώτης εθνικής, αλλά θα δει και παιχνίδια μικρότερων κατηγοριών. Αλλωστε, η ΑΕΚ πρέπει να βρει παίκτες που δεν έχουν εντοπιστεί από τις μεγάλες ομάδες της χώρας ή κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ.

Ο Μιλοβάνοβιτς δεν θα περιοριστεί στην αγορά της Αργεντινής. Ηδη έχει στα χέρια του προσκλήσεις από διάφορες ομάδες και χώρες και βέβαια σκάουτερ και ατζέντηδες που του προτείνουν παίκτες από κάθε πλευρά του πλανήτη. Την περασμένη εβδομάδα το Goal σάς ανέδειξε τις επαφές και το σκάουτινγκ στη σερβική αγορά -οι Σέρβοι επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ και στάθηκαν στην περίπτωση του Σλάβκο Πέροβιτς- αλλά δεν θα κινηθεί μόνο εκεί. Αξιόπιστες πληροφορίες ανέφεραν πως ο «Μίλο» έχει προσκλήσεις για να επισκεφθεί τόσο τη Ρουμανία όσο και την Ουγγαρία.

Χώρες με παραδοσιακή δύναμη στο ποδόσφαιρο, δυνατές στις μικρές εθνικές ομάδες, που φαίνεται πως μπορεί κάποιος να βρει ταλέντα εκεί. Η ΑΕΚ είχε πάρει πριν από χρόνια τον Ντάνιελ Τόζερ, παίκτη με ξεχωριστά τεχνικά χαρίσματα. Η Ρουμανία έχει και αυτή εξελίξιμους παίκτες και ενδεχομένως ο Μιλοβάνοβιτς να πάει και εκεί, ώστε να έχει άμεση και προσωπική άποψη για κάποιους ποδοσφαιριστές.

Πηγή: www.sentragoal