Η αποκάλυψη του Πέτρου Παππά

Δείτε τι αποκάλυψε ο συμμέτοχος στην «Δικέφαλος 1924»

Διαβάστε στην συνέχεια του άρθρου το κείμενο του Σταύρου Γεωργακόπουλου όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα sportsfeed.gr

«Πριν από 35 χρόνια και 35 κιλά ελαφρύτερος, ήμουν κι εγώ αθλητής της σκοποβολής και συναθλητής μου ήταν ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Παύλος Κανελλάκης και πήγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον κύριο Καπράλο, οπότε δεν μπορούσα να μην είμαι εδώ», δήλωσε ο επιχειρηματίας που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την παρουσία στην ομάδα που υπό την καθοδήγηση του Ντέμη Νικολαϊδη απέκτησε το 2004 τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ. Και μπορεί να έφυγε πικραμένος από το ποδόσφαιρο ο Παππάς, αλλά την αγάπη του την ανέδειξε και την ώρα που μιλούσε για την αθλητική υιοθεσία του Νίκου Μαυρομμάτη.

«Η σκοποβολή σε κινητό στόχο είναι ένα άθλημα που θέλει τεράστιες ψυχικές δυνάμεις διότι δεν μπορείς να χάσεις έναν στόχο και να τον πάρεις πίσω. Δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο που όταν σε ντριμπλάρει ο επιθετικός, εσύ μπορείς να γυρίσεις πίσω και να τον μαρκάρεις εκ νέου. Στη σκοποβολή, αν χάσεις ένα στόχο, πάει τον έχασες», είπε ο Παππάς. Λόγια που θα μπορούσαν να φέρουν στο μυαλό όλων το λαϊκό άσμα που μιλάει για τη γυναίκα και για το αίσθημα. Η σκοποβολή και η μπάλα.

Μόνο την… προβολή του δεν μπορεί να εντάξει ο επιχειρηματίας στην καθημερινότητά του. Μετά από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, αφού τα είπε για 5-10 λεπτά με τον Νίκο Μαυρομμάτη, αλλά και τον Ευθύμη Μίττα, ο Παππάς αποχώρησε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μαζί του και η κόρη του, η Μιλένα, η οποία υιοθέτησε τον έτερο σκοπευτή, τον Μίττα! Όταν ανέβηκε να παραλάβει το αναμνηστικό από τον Ευθύνη, η Μιλένα έκανε τη δική της αποκάλυψη.

«Πάνε περίπου τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ο πατέρας μου ήρθε και μού εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Ήθελε να γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής και με συμμετοχή σε δύο διαφορετικές χιλιετίες! Χάρηκα! Αρχίσαμε προπονήσεις, αλλά έπειτα από δύο – τρεις μέρες αρχίσαμε να μην ξυπνάμε έγκαιρα. Αλλά μέσα από το πρόγραμμα της ΕΟΕ μπορούμε έστω και έμμεσα να πάμε στο Ρίο στο πρόσωπο των δύο παιδιών της σκοποβολής», πρόσθεσε η κόρη του Πέτρου Παππά που αθλητικά ασχολήθηκε με την ιππασία και, μάλιστα, τα κατάφερε αρκετά καλά.
Η ανταπόκριση της οικογένειας Παππά στο κάλεσμα του Σπύρου Καπράλου επιβεβαίωσε την αγάπη του Πέτρου και της Μιλένας για τα σπορ. Τέτοιους ανθρώπους τους χρειάζεται ο ελληνικός αθλητισμός. Το κατάλαβαν και όσοι άκουσαν τον επιχειρηματία να ζητάει πληροφορίες για την Άννα Κορακάκη, για τις διακρίσεις της οποία δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί εξ αιτίας του αυξημένου φόρτου εργασίας. «Τέτοιους ανθρώπους τους κρατάς στον αθλητισμό διότι πάντα κουβαλούσαν μέσα τους την ευαισθησία της προσφοράς», σχολίασε ο Καπράλος όταν πληροφορήθηκε το ενδιαφέρον που έδειξε ο Πέτρος Παππάς και για την 19χρονη πρωταθλήτρια της σκοποβολής! Μόνο άδικο δεν είχε…”