Αναβλήθηκε ξανά η δίκη Ψωμιάδη – ΑΕΚ

Για 2η φορά αναβλήθηκε η υπόθεση που αφορά στην υπεξαίρεση από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ το διάστημα 2001 - 2003, από τον Μάκη Ψωμιάδη.

Η υπεράσπιση του κρατούμενου Ψωμιάδη, ο οποίος ήταν απών από τη διαδικασία λόγω ασθενείας -όπως ανέφερε σχετικό έγγραφο- ζήτησε την αναβολή της δίκης. Το αίτημα έγινε δεκτό και η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 29 Απριλίου του 2015.
Σύμφωνα με το αίτημα, ο Μάκης Ψωμιάδης μετά τη σύλληψη του στα Σκόπια εκδόθηκε μόνο για τη δικογραφία, η οποία οδήγησε στην καταδίκη του τον περασμένο Απρίλιο και όχι για αυτήν.

Το Β Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης, αναβάλλοντας την υπόθεση έως ότου τελεσιδικήσει η έκδοση του Μ. Ψωμιάδη και αποςταλεί η σχετική απόφαση.

Παρόν στην ακροαματική διαδικασία ήταν μόνο ο δεύτερος εκ των τριών κατηγορουμένων, Χαρ. Ψωμιάδης του Γεωργίου, ενώ απών εκτός από το Μάκη Ψωμιάδη, ήταν και ο Χαρ. Ψωμιάδης του Παναγιώτης. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο πρώτοι έχουν ήδη καταδικασθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για παρεμφερή υπόθεση, με το Μ. Ψωμιάδη να παραμένει μέχρι σήμερα στη φυλακή εκτίοντας ποινήςκάθειρξης 10 ετών.

Η διαδικασία έλαβε τέλος, προτού το δικαστήριο συζητήσει τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, στην οποία πρόκειται να προχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο ως διάδοχος της πρώην ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού σε αυτό έχουν εκχωρηθεί οι απαιτήσεις εκατομμυρίων ευρώ της Ενωσης από το Μάκη Ψωμιάδη.

Πηγή: www.news.gr