Βλέπουν… Football League και στο εξωτερικό!

H διοργανώτρια της Β' Εθνικής, ήρθε σε συμφωνία με δύο εταιρίες του εξωτερικού για τη μετάδοση των αγώνων.

Tα ματς της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας θα προβάλλονται για λογαριασμό του απόδημου ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Αυστραλία και τον Καναδά!

Η εν λόγω σύμβαση θα αποδώσει συνολικά περίπου 150.000 ευρώ στη διοργανώτρια, που ουσιαστικά θα είναι ένα ελάχιστο βοήθημα για την κάθε ομάδα της κατηγορίας.

Από εκεί και πέρα, το χρώμα του χρήματος αναμένεται να δουν σύντομα οι ομάδες της Football League. Όπως ειπώθηκε την Παρασκευή (7/11) στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της “μικρής” λίγκας, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα υπογραφεί η χορηγική σύμβαση με τον ΟΠΑΠ για τη σεζόν 2014-15. Μια χορηγία η οποία θα έχει ως αντίτιμο 4,5 εκατ. ευρώ (συνυπολογιζόμενου και του ΦΠΑ).

Στο διάρκεια του Δ.Σ. πάρθηκε και η απόφαση για ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ εντός του Νοεμβρίου αναμένεται και η εκταμίευση της πρώτης δόσης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της μείωσης της μισθοδοσίας των εργαζομένων στην Ένωση, το ζήτημα θεωρείται “τελειωμένο”, ωστόσο λέγεται ότι ίσως υπάρξει συνάντηση με τους υπαλλήλους για να αποφασιστεί το ύψος της περικοπής.

Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε η διενέργεια ελέγχου των γηπέδων από αρμόδιο μηχανικό, καθώς απαιτείται να διαπιστωθεί αν υφίστανται ελλείψεις στις έδρες των ομάδων, με τον μηχανικό που θα επιλεγεί να κάνει την αυτοψία και να καταγράφει τυχόν προβλήματα.

Άμεσα, τέλος, θα υπάρξει συνάντηση με την ΕΠΟ για το θέμα των αδειοδοτήσεων, ενώ θα πραγματοποιηθεί (όπως κάθε χρόνο) και συνάντηση του προέδρου της Football League, Σπύρου Καλογιάννη, με τους αρχηγούς και τους προπονητές των ομάδων της κατηγορίας.

Πηγή: contra.gr