Ζιάγκος: “Στην 5η αγωνιστική, φτάσαμε να μιλάμε για παραμονή”

Την αγωνιστική της ταυτότητα, αναζητά ακόμη η ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Ζιάγκο.

Την τέταρτη ήττα σε πέντε αγώνες γνώρισε η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό, με τον Βαγγέλη Ζιάγκο να παραδέχεται πλέον πως μοναδικός στόχος της Ένωσης είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς, ο προπονητής του Δικεφάλου, αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει φέτος ο σύλλογος και επεσήμανε πως η ομάδα αναζητά ακόμα την αγωνιστική της ταυτότητα.

«Ξέραμε πως ερχόμενοι εδώ, θα αντιμετωπίζαμε μια ομάδα διαφορετική απ’ όλες τις άλλες. Και η ήττα αυτή επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της ομάδας. Ξέραμε ότι η Ελευσίνα θα αντιμετωπίσει το ματς αυτό όχι σαν όλα τα άλλα. Κάνουμε μια προσπάθεια να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα. Ξέρουμε πολύ καλά και ας κάνουν κάποιοι ότι το ξεχνάνε, υπό ποιες συνθήκες στήθηκε αυτή η ομάδα. Και φτάσαμε να λέμε για την παραμονή της στην κατηγορία, στην 5η αγωνιστική. Οι ιδιαίτερες συνθήκες αυτές οδήγησαν σε κάποιες επιλογές, σε μια τέτοια φάση παρατεταμένης ανανέωσης», είπε αρχικά ο νεαρός προπονητής και συνέχισε: «Η ομάδα δυσκολεύεται να βρει ηρεμία, συνοχή, ρόλους. Και πρέπει να το καταλάβουμε καλά. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεχθήκαμε 48 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Έπαιξε μεγάλο ρόλο η αποβολή του Ίγκλις σε μια πολλή κρίσιμη χρονική στιγμή. Ήταν προφανές πως η αποβολή του μας αποσυντόνισε, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Τα τρίποντα που πέτυχε η Ελευσίνα με τον Αθανασούλα που σε σκοτώνουν ψυχολογικά και σε συνδυασμό με την δική μας αστοχία στα τρίποντα και στις βολές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πίεση στην ομάδα, ο τεχνικός της Ένωσης απάντησε:«Στην ΑΕΚ η πίεση είναι ένα στοιχείο που δεν λείπει ποτέ. Στην ΑΕΚ θα υπήρχε πίεση ακόμα και αν είχαμε κάνει τέσσερις νίκες. Μην μου μιλάτε εμένα για πίεση, ειδικά εμένα προσωπικά. Ξέρω καλά τι σημαίνει πίεση».

Όσο για την περίπτωση του Κάιλς, ο Ζιάγκος τόνισε: «Ο Κάιλς βρίσκεται σε άδεια από την ομάδα».