Αθανασούλας: “Χαρακτήρα τελικού το παιχνίδι με την ΑΕΚ”

Ο κορυφαίος φόργουορντ του αγώνα, σε δηλώσεις του στο www.psak.gr, μιλώντας για την απόδοση της ομάδας του, που έφτασε στη νίκη κόντρα της ΑΕΚ, τόνισε ότι σημαντικό ρόλο επιτέλεσε η αποτελεσματική άμυνα συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια. Παράλληλα, έθιξε και τα θέματα για τον νέο προπονητή και την αγωνιστική πορεία του Πανελευσινιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αθανασούλα:

Γιάννη, πετύχατε την πρώτη σας νίκη, με μεγάλο πρωταγωνιστή εσένα. Που θεωρείς ότι κρίθηκε το παιχνίδι;

«Θεωρώ ότι κρίθηκε στην ψυχή και τη διάθεση που δείξαμε όλοι. Για μας το παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού και όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Παίξαμε καλύτερη άμυνα, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και κρατήσαμε την ΑΕΚ κοντά στους 70 πόντους».

Η αλλαγή προπονητή σας «αναγέννησε»; Τι πρόλαβε να αλλάξει ο coach Κουστένης στην ομάδα;

«Όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, όταν υπάρχει νέος προπονητής, αλλάζει η ψυχολογία. Μέσα σε μία εβδομάδα ο κύριος Κουστένης, όπως είναι λογικό, δεν μπορούσε να μας μεταφέρει τη φιλοσοφία του διότι είναι πολύ σύντομο διάστημα. Έτσι, προσπάθησε πνευματικά να μας ανεβάσει το ηθικό. Με τις αλλαγές προπονητή, την πίεση, την έχουν οι παίκτες. Εμείς το διαχειριστήκαμε σωστά και όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με αποτέλεσμα να πάρουμε τη νίκη».

Πέρυσι, ο Πανελευσινιακός «σώθηκε» την τελευταία αγωνιστική. Εφέτος πιστεύεις θα παλέψετε μέχρι το τέλος;

«Η αλήθεια είναι, ότι στην αρχή της χρονιάς, είχαμε άλλες προσδοκίες. Έχουμε καλή ομάδα και θέλουμε να «χτίσουμε» πάνω στη νίκη επί της ΑΕΚ, να κάνουμε νέο ξεκίνημα. Θεωρώ, ότι αν κρατήσουμε αυτή την εμφάνιση και την έχουμε σαν οδηγό, μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο στο τέλος».

Τώρα παίζετε στα Τρίκαλα. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξετε για να πάρετε το διπλό;

«Τα Τρίκαλα έχουν πολύ δυνατή ομάδα, κυρίως στην έδρα τους, παίζουν με άλλη ταχύτητα. Θα πρέπει να τους κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ. Αν παίξουμε την ίδια άμυνα, όπως με την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, πιστεύω ότι θα κάνουμε καλό».