Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα ξιφασκίας της ΑΕΚ

Δύο μετάλλια κατέκτησαν τα κορίτσια της ΑΕΚ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σπάθης.

Σπουδαία επιτυχία για την ελληνική ξιφασκία! Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σπάθης έως 17 ετών που διεξήχθη στη Σόφια η ελληνική αποστολή κατέκτησε δύο μετάλλια! Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Αθηνά Ελένη Ψωφάκη, ενώ η γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα ομαδικά!

Η Ψωφάκη βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα κι έδειξε από την αρχή ότι μπορεί να φτάσει έως το βάθρο. Οι προσδοκίες όλων, βγήκαν αληθινές και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση, καθώς λίγο η κούραση, λίγο η ανωτερότητα της Ιταλίδας Λουκαρίνι (σ.σ. κατέκτησε το τουρνουά), δεν της έδωσε σε καμία περίπτωση ελπίδες πρόκρισης στον τελικό και γνώρισε την ήττα στον ημιτελικό με 15-3.

Δεύτερο μετάλλιο στην σπουδαία αυτή διοργάνωση κατέκτησε η γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ. Αποτελούμενη από τις Μαρία Γεωργία Χούρη, Αθηνά Ελένη Ψωφάκη, Ασημίνα Γκιώνη διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο, αλλά το έχασαν στις λεπτομέρειες. Στον συναρπαστικό τελικό με την Ρουμανία τα κορίτσια μας γνώρισαν την ήττα οριακά με 45-40.

Στο Πανευρωπαϊκό της Βουλγαρίας αγωνίστηκαν στα ατομικά συνολικά 115 αθλήτριες και 30 ομάδες στα ομαδικά.

Πηγή: novasports.gr