Βαρια τιμωρία σε ΠΑΟΚ για τον αγώνα-ντροπή

Η αλήθεια είναι ότι με τους υπεύθυνους τους Ελληνικού ποδοσφαίρου ποτέ δεν ξέρεις για το τι μπορεί να σε περιμένει σαν φίλαθλο. Σήμερα όμως, ανακοινώθηκε μία απόφαση που θα έπρεπε να αποτελεί κανόνα και όχι εξαίρεση.

Πριν από λίγο γνωστοποιήθηκε η «βαριά» (και πάλι καλά να λένε) καμπάνα της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ στον ΠΑΟΚ για τα έκτροπα που συνέβησαν στην Τούμπα: μείον τρεις βαθμοί, 2 αγώνες κεκλεισμένων θυρών και 50,000 πρόστιμο!

Η τιμωρία μπορεί να μοιάζει εκ πρώτης όψεως μεγάλη και επιβλητική, αλλά για αυτούς που παρακολούθησαν τον «τραγικό» ημιτελικό του φετινού κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό με τα δεκάδες επεισόδια, τα ψάρια, τους «φουσκωτούς» και τα «ντου», ακούγεται μάλλον ως η πλέον δίκαια ποινή για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Φυσικά και θα κάνει έφεση ο ΠΑΟΚ τις επόμενες ημέρες για να μειώσει την ποινή, αλλά  αυτό που ενδιαφέρει τους υπεύθυνους της ομάδος συγκεκριμένα είναι το αν η αφαίρεση βαθμών θα ισχύσει για την τωρινή σεζόν ή για την αμέσως επόμενη.

Αναλυτικά ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δέχεται εν μέρει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την πράξη που αναφέρεται στο σκεπτικό. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα αυτή, κατά τα λοιπά. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) πειθαρχική χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, γ) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα (ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 16/4)»