Χατζής: «Αν δεν μπορεί ο Σάκοτα στην ΑΕΚ, τότε ποιος μπορεί;»

Δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Χατζή αναφορικά με την πρόσληψη του Σάκοτα

Ο Νίκος Χατζής μίλησε στην συχνότητα του SentraFM για τον Σάκοτα που ανέλαβε το τιμόνι της ΑΕΚ σε μία κομβική για την ομάδα περίοδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ομάδα της ΑΕΚ του 2002 με τον Σάκοτα στο τιμόνι: «Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα είχε έναν ωραίο κορμό Ελλήνων παικτών, με προσθήκη καλών ξένων. Καταφέραμε και παίξαμε πολύ ωραίο μπασκετ και στην κανονική περίοδο, με αποτέλεσμα στα πλέι οφ να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ήταν μεγάλη επιτυχία που καταφέραμε μετά από τόσα χρόνια να πάρουμε το πρωτάθλημα. Το ήθελε τόσο πολύ ο κόσμος, το επιζητούσε. Ηταν πολύ μεγάλη επιτυχία και ήταν σημαντικό μετά τόσα χρόνια να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για τη συμβολή του Σάκοτα στην κατάκτηση του τίτλου : «Είτε το είχαμε πάρει τότε το πρωτάθλημα, είτε όχι, ο Σάκοτα είναι σταθερή άξια, ένας άξιος προπονητής. Σε εκείνη την ομάδα είχε βάλει σε μεγάλο ποσοστό το λιθαράκι του για να παίξουμε καλό μπάσκετ και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτή την χρονική στιγμή, η ΑΕΚ ξαναφέρνοντας τον προπονητή Σακοτα, δεν το συζητώ, έκανε την καλύτερη επιλογή και είναι ένα πρότζεκτ αρκετών χρόνων μπροστά. Υπάρχει εκτίμηση, αγάπη και αναγνώριση του κόσμου κα πιστεύω της διοίκησης και όλου του κόσμου του μπάσκετ προς το πρόσωπό του και ο προπονητής ξέρει πολύ καλά την ομάδα και τι χρειάζεται για να πετύχει. Το βλέπω θετικά και πιστεύω θα βρει το δρόμο».

Για το αν ο Σάκοτα μπορεί να ολοκληρώσει το project της ΑΕΚ: «Για να πετύχει μια ομάδα και για να φτάσει ψηλά πρέπει να υπάρχουν κάποια στάνταρ. Πρώτον, δυνατή διοίκηση, δεύτερον αξιόλογος προπονητής για να φτιάξει ωραίο ράστερ και τρίτον να έχει καλούς παίκτες. Βέβαια ο Σάκοτα έρχεται και βρίσκει μια ομάδα μπροστά του. Το πλάνο του πιστεύω αυτό θα είναι, να μπουν φέτος οι βάσεις και να χτιστεί το πλάνο, ώστε του χρόνου η ΑΕΚ να είναι πανέτοιμη για το επόμενο βήμα, χωρίς να υπάρχει άγχος φέτος. Αν δεν μπορεί να τα κάνει αυτά ο Σάκοτα, τότε ποιος μπορεί; Εννοείται αυτό».

Για την φετινή του παρουσία του στον Αρκαδικό στην Α2: «Μου αρέσει ακόμα αυτό που κάνω και επίσης η ομάδα έχει υψηλό στόχο, να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει στην κατηγορία και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για το αν τον ιντριγκάρει ότι μια περιοχή που δεν έχει ακουστεί μπασκετικά τα τελευταία χρόνια, παρά μόνο ποδοσφαιρικά, μπορεί να αποκτήσει μία δυναμική και στο μπάσκετ: «Αυτό που έχω ζήσει τους 2μήνες που είμαι κάτω είναι ότι υπάρχει πάρα πολύς ενθουσιασμός από τον κόσμο για άνοδο και πολλή οργάνωση από τη διοίκηση. Εχει όλες τις καταστάσεις έτοιμες για να κάνει το επόμενο βήμα, που είναι τρία βασικά πράγματα όπως είπα και πριν: Διοίκηση, προπονητή, καλό ρόστερ, αλλά και κάποια λειτουργικά πράγματα να υπάρχουν. Αν η ομάδα καταφέρει να ανέβει στην Α1, πολλοί θα θέλουν να κατέβουν στην Τρίπολη να παίξουν. Πρώτον είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και δεύτερον δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κάποιες άλλες ομάδες στην Α1».

Για το τι σημαίνει “καλή διοίκηση” για τον ίδιο: Ενας πρόεδρος με χρήματα ή μια διοίκηση με πλάνο που μένει πιστή σε αυτό, κόντρα και στην πίσση του κόσμου αν δεν έρχονται τα αποτελέσματα: «Θα μείνω στα πρώτα δύο. Πρώτον ότι είμαι πρόεδρος σε ομάδα και πρέπει να βάζω 5 δραχμές, γι” αυτό είμαι πρόεδρος και δεύτερον, όταν μιλάς στον παίκτη, δε λες ψέματα. Είσαι πρόεδρος και μιλάς αληθινά, καθαρά. Αυτό στον αθλητισμό σπανίζει σήμερα. Ο κ. Μιχάλης που είναι πρόεδρος, είναι ντόπιος, είναι χρόνια στην ομάδα, το έχει μεράκι και ξέρει την ομάδα».