Ζιάγκος: “Αμοιβαίο αυτό που νιώθω για την ΑΕΚ”

O Βαγγέλης Ζιάγκος, μίλησε για την αποχώρησή του από την ΑΕΚ και υπογράμμισε πως η ομάδα έχει θέση στα πλέι οφ.

Για τη λύση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ και τις συνθήκες υπό τις οποίες υποχρεώθηκε να δουλέψει από την αρχή της σεζόν, μίλησε ο πρώην πλέον προπονητής της Ένωσης, Βαγγέλης Ζιάγκος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ.

Ο νεαρός προπονητής αναφέρθηκε στο δέσιμο του με τον Δικέφαλο, τον οποίο υπηρέτησε επί 19 συναπτά έτη, ενώ δεν παρέλειψε να πλέψει το εγκώμιο του αντικαταστάτη του Ντράγκαν Σάκοτα.

«Είναι επιλογή της διοίκησης η αποχώρηση μου. Αξιολογούμαστε, κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Η ομάδα στήθηκε υπό δύσκολες συνθήκες σε χρόνο ρεκόρ το καλοκαίρι. Δεν βγήκαν όλες οι επιλογές που κάναμε, δεν κάναμε καν προετοιμασία για να έχουμε συνοχή ως ομάδα. Όλα αυτά αποτυπώθηκαν στο παρκέ. Πάντα υπάρχει στην καθημερινότητα ενός επαγγελματία το να κρίνεται. Κανείς δεν βλέπει όμως τι υπάρχει πίσω. Μόνο το αποτέλεσμα υπάρχει. Δεν υπήρχαν θετικά αποτελέσματα, δεν θα πω ότι ήταν αρνητικά γιατί δώσαμε και δύο ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Έτσι ήρθε αρνητική ψυχολογία από τα αποτελέσματα. Η αλλαγή προπονητή έχει και αυτό στόχο, την αλλαγή ψυχολογίας. Δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση της διοίκησης», είπε αρχικά ο Ζιάγκος, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τα αισθήματά του για την ΑΕΚ.

«Στην ομάδα φέτος έμπαινα στο 19ο σερί έτος, με μόνο διάλειμμα το πρώτο χρόνο στην Α2. Έχω δώσει τα διαπιστευτήρια μου στον κόσμο, σε όλα τα επίπεδα. Έχει αναγνωριστεί αυτό και αυτό είναι το ευτύχημα για μένα. Αναδείχθηκα από την ΑΕΚ. Βοήθησα τα χρόνια που έλειπε από την Α1. Σαφώς και είναι αμοιβαίο αυτό που νιώθω για την ΑΕΚ. Αποκαθιστά το ηθικό κομμάτι απέναντι στην ΑΕΚ, η ανακοίνωση και το ύφος της», ενώ σχολίασε και στο τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα από εδώ και πέρα: «Εγώ πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα. Λόγω των ειδικών συνθηκών όμως δεν βγήκαν αυτά. Δεν κάναμε προετοιμασία, οι ξένοι τώρα ανανεώνονται. Τα 3/5 είναι καινούργια και αλλάζει όλη η φιλοσοφία έτσι. Οι Έλληνες έχουν φιλοδοξίες και ποιότητα. Είναι θέμα χρόνου να βρει βηματισμό και να κάνει ωραία πράγματα. Αυτή η ΑΕΚ έχει θέση στα πλέι οφ».

Τέλος, ο Ζιάγκος μίλησε και για τον αντικαταστάτη του Ντράγκαν Σάκοτα, μιλώντας για μια εμβληματική παρουσία: «H επιλογή Σάκοτα και το να βοηθήσω εγώ στα δύσκολα, σημαίνει ότι ο συναισθηματικός παράγοντας πάντα παίζει ρόλο στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ομάδα με πολύ κόσμο από πίσω. Η επιλογή Σάκοτα είναι σημαντική, είναι εμβληματική παρουσία στην ΑΕΚ. Σεβαστή παρουσία και με ισχυρό υπόβαθρο. Έφερε τον πρώτο τίτλο και δικαιωματικά είναι εδώ, να αφυπνίσει την ΑΕΚ και τον κόσμο».