«Μεγάλη τιμή να καθίσω στο πάγκο της Εθνικής Ελλάδας»

Ο Ιταλός τεχνικός, Τζιοβάνι Τραπατόνι μιλάει για το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.

Μετά τη χθεσινή ήττα από τα Νησιά Φερόε, η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται σε αναζήτηση ομοσπονδιακού τεχνικού και ένα από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν είναι αυτό του Τζιοβάνι Τραπατόνι. Ο 75χρονος Ιταλός τεχνικός, μίλησε στην ιστοσελίδα «gazzetta.gr» και τόνισε πως θα είναι τιμή του να αναλάβει την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν ξέρω τι θα γίνει, περιμένω. Δεν έχω κάποια επίσημη πρόταση, όμως αυτά είναι πολύ καλά νέα. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το γεγονός. Φυσικά και θα ήθελα να εργαστώ στην Εθνική Ελλάδας”.

Για την ποιότητα της Εθνικής, ο Τραπατόνι δήλωσε:

«Υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες με καλό όνομα στην Ευρώπη. Σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν είναι κακή ομάδα. Γνωρίζω τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και έχω καλή γνώμη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχω έρθει πολλές φορές ως αντίπαλος στην Ελλάδα, σε πολλά ευρωπαϊκά ματς στο παρελθόν. Η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα με μεγάλη ιστορία και δεν θα έλεγα όχι σε μια τέτοια προοπτική. Ίσως και να συμβεί αυτό, θα δούμε».

Για τη πορεία της Εθνικής μετά τις τρεις ήττες στα προκριματικά του EURO 2016, ο Τραπατόνι είπε:

«Είναι πολύ δύσκολο αλλά τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Έχουμε δει πολλά στο ποδόσφαιρο. Η Εθνική Ελλάδας πρέπει να πιστέψει όμως και να βελτιωθεί. Και άλλες μεγάλες εθνικές ομάδες μετά το Μουντιάλ αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Πιστεύω πως μπορεί να πάει καλύτερα στη συνέχεια, για μένα θα είναι μεγάλη τιμή να καθίσω στον πάγκο της Ελλάδας».