Φωνάζει ο… κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Ο Θοδωρής Ζάγκας σχολιάζει τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι πραγματικά να θλίβεται κανείς με όλα αυτά τα… τραγικά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από όπου κι αν το πιάσεις, μαυρίζει η… ψυχή σου. Με τις υπάρχουσες συνθήκες και βλέποντας ποιοί είναι εκείνοι που ορίζουν τις τύχες του δύσμοιρου αθλήματος στη χώρα, σε κάνει το λιγότερο να μελαγχολείς.

Εν αρχή, ήταν οι καταγγελίες του προέδρου του Ολυμπιακού, ο οποίος κατονόμασε τον Δημήτρη Μελισσανίδη(!) ως τον υπεύθυνο για το θλιβερό συμβάν με την επίθεση στον Ζωγράφο. Ο φερόμενος ως ένας εκ των… πρωταγωνιστών του σκανδάλου «κασέτα-gate», ο άνθρωπος που έχει κληθεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εκείνος που ορίζει προέδρους σε ομοσπονδίες, ΚΕΔ και κατηγορείται για σειρά άλλων αδικημάτων, έφτασε στο σημείο να ρίχνει… λάσπη σε τρίτους.

Δεν έχει νόημα να επαναλάβω για το πόσο αναξιόπιστο έχει καταντήσει το πρωτάθλημά μας, για το πόσο ανέντιμο και σαθρό είναι το σύστημα που έχουν… στήσει στον Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια, με μοναδικό στόχο τα φράγκα του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι μόνο… Είναι κάτι που το γνωρίζουν και οι… πέτρες.

Οι άνθρωποι έχουν αναγάγει πλέον σε επιστήμη την προπαγάνδα για την φοβερή και τρομερή ομάδα τους, που σαρώνει τα πάντα και έχει ξεφύγει από τους ανταγωνιστές της. Με 25 εκατομμύρια στην… τσέπη κάθε χρόνο, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Την ίδια ώρα ωστόσο, προσπαθούν όχι μόνο να μας πείσουν ότι όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται πως θα βλάψουν τον Ολυμπιακό, αλλά εσχάτως και να στρέψουν αλλού την προσοχή του κόσμου. Με ανυπόστατες και ανούσιες «καταγγελίες». Για μια ΑΕΚ, που κατά κοινή ομολογία και δηλώσεις ουδέτερων, είναι μακράν η κορυφαία ομάδα της κατηγορίας της και το ξεκάθαρο φαβορί για την άνοδο. Αυτή η ΑΕΚ λοιπόν, έχει ανάγκη από την αναβολή ενός αγώνα ή τον ορισμό ενός διαιτητή. Γελάνε και τα… τσιμέντα. Αλλά προφανώς, φωνάζει ο… κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

«Ας ανέβουν κατηγορία στην ΑΕΚ και μετά τα συζητάμε», τόνισε με έμφαση ο γνωστός… παρατρεχάμενος του Καραϊσκάκη, ο Σάββας Θεοδωρίδης. Βρε μπας και γι’ αυτό γίνεται όλη η φασαρία; Μήπως προσπαθείτε να βρείτε τρόπο να αποτρέψετε το μοιραίο που έρχεται; Δυστυχώς για εσάς, λίγοι μήνες έμειναν. Το πάρτι σας τελειώνει κύριοι!

Υ.Γ.1: Ο… διορισμένος από το μεγάλο αφεντικό πρόεδρος της ΕΠΟ, πέτυχε το απίστευτο. Μόλις σε τρεις μήνες, μπόρεσε να καταστρέψει ομάδα μοντέλο. Για παραίτηση ούτε λόγος βέβαια. Πρέπει να βρεθεί πρώτα… ισάξιος αντικαταστάτης.

Υ.Γ.2: Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας συνεχίζει πιστός το έργο που του έχουν… αναθέσει. Αυτός μάλλον έθεσε υποψηφιότητα με… όνειρο ζωής να μην επιστρέψει η ΑΕΚ στη φυσική της έδρα. Η στάση του μόνο απορίες προκαλεί και εύλογα ερωτήματα. Λειτουργεί αυτοβούλως ή εκτελεί εντολές άλλου;