«Σημαντικός παράγοντας για την άνοδο η επιλογή των αθλητών»

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος θεωρεί ότι τον μεγαλύτερο ρόλο στην κατάκτηση της ανόδου στην Α1 έπαιξαν οι αθλητές του, και νιώθει δικαιωμένος που τους επέλεξε για να στελεχώσουν την Ένωση.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 μίλησε ο Βαγγέλης Ζιάγκος για την άνοδο της ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία καλαθοσφαίρισης ανδρών αλλά και για πολλά άλλα ζητήματα.

Αναλυτικά ακολουθούν όσα είπε ο προπονητής της Ένωσης:

«Είμαι στο τεχνικό τιμ από την αποφράδα ημέρα του υποβιβασμού. Περάσαμε στους παίκτες τις αξίες και τις αρχές για να επαναφέρουμε την ομάδα στην Α1. Τα παιδιά έχουν στο πετσί τους όλη την προσπάθεια και το πόσο σπουδαία είναι ιστορικά για την ομάδα αυτή η επιτυχία».

Για την πορεία μέχρι την άνοδο: «Ήταν ένας δρόμος που δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Πολλές οι δυσκολίες, πολλά τα εμπόδια, πολλά τα θέματα που πρέπει να διαχειριστείς. Σημαντικός παράγοντας ήταν η συνοχή εσωτερικά στους κόλπους της ομάδας και η επιλογή προσώπων που έχουν προσωπικότητα, εμπειρία και σθένος να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις. Βγάζουμε το καπέλο και υποκλινόμαστε στο μεγαλείο των αθλητών που τράβηξαν το κουπί και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι για την έκβαση της προσπάθειας αυτής».

Για το πενταετές πλάνο που έχουν: «Το πρώτο βήμα ήταν η άνοδος από την Β’ εθνική στην Α2 και το δεύτερο σε δύο χρόνια να είμαστε στην Α1. Κάτι που καταφέραμε από τον πρώτο χρόνο. Για την επανεκκίνηση της ομάδας οι δύο άξονες που χρειάζονται είναι η ανάπτυξη των υποδομών και το γηπεδικό, ένα θέμα που μας έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ. Όλα είναι αλληλένδετα βέβαια με το οικονομικό κομμάτι και από όσο ξέρω η εκκαθάριση βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο».

Για το ρόστερ: «Νιώθω τρομερά δικαιωμένος για επιλογή των συνεργατών και των παικτών. Κι εδώ οφείλω να ευχαριστήσω την διοίκηση που εν λευκώ και χωρίς παρέμβαση μας άφησε να επιλέξουμε συνεργάτες και παίκτες».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Πέρυσι με παγωμάρα, δικαιολογημένα σε πολύ μεγάλο βαθμό, αντιμετώπισε την επιλογή της Β’ εθνικής. Όταν έχεις μάθει να βλέπεις την ομάδα σου στα ευρωπαϊκά σαλόνια και στην Α1, δεν μπορείς να την συνηθίσεις στις γειτονιές της Β’ εθνικής. Νιώσαμε την μοναξιά και αισθανθήκαμε δυσάρεστα. Φέτος, ο κόσμος δεν μας άφησε στιγμή. Ήταν κοντά μας εντός και εκτός, μας έδωσε ενέργεια και πάθος προς τον στόχο της ανόδου».

Για την επόμενη μέρα: «Για εμάς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σεζόν καθώς απομένει μία αγωνιστική, με βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς για εμάς έχει σημασία να είμαστε πρώτοι. Η επόμενη μέρα ακόμα δεν μας έχει απασχολήσει. Θα έχει απασχολήσει σίγουρα τη διοίκηση και όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Θέλουμε να κάνουμε βήματα ουσίας, με χαμηλούς τόνους, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες. Αυτή άλλωστε ήταν η συνταγή της επιτυχίας ως εδώ».

Για τους Έλληνες προπονητές: «Η ελληνική σχολή προπονητών είναι από τις κορυφαίες της Ευρώπης. Ο Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατάκτησε την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός εμπιστεύτηκε τον Πεδουλάκη. Ο Κατσικάρης έχει μια αξιοζήλευτη διαδρομή. Υπάρχει ο Χριστόπουλος κι άλλοι πολλοί που μας διαφημίζουν στην Ευρώπη με αξιοπρέπεια, ήθος και επιτυχίες».