Πολυτάρχου: «Αφιερώνουμε την άνοδο στον Αμερικάνο»

Στον εκλιπόντα βετεράνο καλοθοσφαιριστή της ΑΕΚ, Γιώργο Αμερικάνο, αφιέρωσε ο Μιχάλης Πολυτάρχου και οι συμπαίκτες του την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.

Στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 μίλησε ο γκαρντ της ΑΕΚ και αναφέρθηκε στην επιστροφή της ΑΕΚ στην Α1. Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει πως η άνοδος στην πρώτη κατηγορία είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Γιώργο Αμερικάνο.

Αναλυτικά είπε ο Πολυτάρχου:

Για την επιστροφή της ΑΕΚ στην Basket League ΟΠΑΠ: «Είναι πολύ σημαντικό να φοράς τη φανέλα της ΑΕΚ και ιδιαίτερα βαρύ να κουβαλάς αυτό το βάρος, να κερδίσεις σε 56 παιχνίδια για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Όλοι οι παίκτες, αυτοί που ήταν μαζί από πέρυσι στη Β’ Εθνική, ακόμα κι όσοι έφυγαν, έδωσαν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να έρθει αυτή η άνοδος».

Για τις δυσκολίες που υπήρξαν: «Έφυγε για όλους μας ένα μεγάλο βάρος, γιατί έφυγε η ομάδα από τις κατηγορίες που δεν άξιζε να βρίσκεται. Ο στόχος ήταν να ανέβει η ομάδα άμεσα στην Α1 και να διεκδικήσει αυτό που αξίζει. Υπήρχε μεγάλη πίεση και απαίτηση να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που αξίζει, αλλά ήταν τιμή για όλους μας να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια και να φοράμε αυτή τη φανέλα. Πέρυσι χαρήκαμε για δύο ώρες. Πολλοί δεν ήθελαν να ανέβουμε και μας πολεμούσαν. Τα καταφέραμε στα μπαράζ. Φέτος κάναμε μεγάλη προσπάθεια, ήταν πολύ δύσκολο, αλλά φέραμε εις πέρας το στόχο μας».

Για την προσφορά του προπονητή και της διοίκησης: «Ο προπονητής μας, ο Βαγγέλης Ζιάγκος, άκουσε πάρα πολλά, όπως κι εμείς οι παίκτες, αλλά δικαιωθήκαμε για τη δουλειά μας. Πιστεύω πως αξίζει να είναι στην Α1, γιατί μπορεί να είναι. Είναι απλό. Η διοίκηση τον στηρίζει, όπως στηρίζει κι εμάς και είναι δίπλα μας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Για τους φιλάθλους της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Μας βοήθησε εντός κι εκτός έδρας, πέρυσι λιγότερο, φέτος περισσότερο. Είναι απίστευτο συναίσθημα να παίζεις με τόσο κόσμο και δεν μπορείς να χάσεις με τέτοιον κόσμο. Δεν σου επιτρέπεται. Εύχομαι του χρόνου να πανηγυρίσουμε, να είμαστε μέσα στην τετράδα. Η ΑΕΚ πάνω από όλα και ο κόσμος δίπλα μας».

Για την αφιέρωσή τους στη μνήμη του Γιώργου Αμερικάνου: «Είχαμε δηλώσει όταν έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Αμερικάνος ότι το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να του αφιερώσουμε την επιστροφή στην Α1. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».

Για το τι θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να παρουσιαστεί ισχυρή στην Α1: «Πιστεύω πως οι άνθρωποι της ομάδας θα κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις. Δεν μπορείς να πάρεις στη Β’ Εθνική έναν Σπανούλη ή έναν Διαμαντίδη. Ανάλογα με την κατηγορία έχεις και τους κατάλληλους παίκτες. Πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις, Ελλήνων και ξένων, για να κάνει ξανά η ΑΕΚ πρωταθλητισμό. Όταν παίζεις στην ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι άλλος ο στόχος».