Η Football League θέλει μείωση των ομάδων που πέφτουν

Να κερδίσουν τη διατήρηση δύο ομάδων από τις υπάρχουσες θέλουν στη Β’ Εθνική. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της Παρασκευής (30/1) ως προοπτική και θα προωθηθεί στην περίπτωση που Νίκη Βόλου και ΟΦΗ αποφασίσουν οικειοθελώς να υποβιβασθούν απευθείας στη Γ’ Εθνική.

Φυσικά, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είχε και δεν πήρε επίσημη μορφή, ωστόσο το όλο ζήτημα μπήκε -έστω και ατύπως- στην ατζέντα και στα επόμενα συμβούλια της Ένωσης Β’ Εθνικής αναμένεται να μπει στην ημερήσια διάταξη ως πρόταση αρχικά για να μεταφερθεί εν συνεχεία στην ΕΠΟ.

Από εκεί και πέρα, στο Δ.Σ. της Παρασκευής υπήρξε γκρίνια από πλευράς ΑΕΛ (μέσω νομικού της εκπροσώπου) με αφορμή τη διαιτησία στο ματς με τη Ζάκυνθο, ενώ στο συμβούλιο ειπώθηκε ξανά πως θα πρέπει να επανέλθει το σύστημα της κλήρωσης των ρέφερι.

Τέλος, ο πρόεδρος της διοργανώτριας Σπύρος Καλογιάννης ζήτησε από τις ομάδες να του φέρουν προτάσεις για τη βελτίωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου την επόμενη διετία. Και προφανώς αυτή η πρόταση ήρθε ως συνέχεια των όσων διαδραματίστηκαν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση.

Πηγή: a-sports