Αθωωτική απόφαση για Μαρινάκη – Θεοδωρίδη

Αθώοι κατά πλειοψηφία κρίθηκαν και σε δεύτερο βαθμό Β’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, και ο β’ αντιπρόεδρος, Σάββας Θεοδωρίδης, για την παρουσία τους στα αποδυτήρια των διαιτητών κατά το ημίχρονο του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2013 με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι δύο παράγοντες αντιμετώπιζαν κατηγορίες βάσει του αρ. 132 του αθλητικού νόμου, ότι με αθέμιτες ενέργειες επιχείρησαν να επηρεάσουν την έκβαση του αγώνα.

Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό ήταν προγραμματισμένη στις τις 14 Ιανουαρίου (αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου), μετά από την έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Ζημιανίτης κατά της πρωτόδοικης απόφασης, η οποία αθώωνε λόγω αμφιβολιών τους δύο κατηγορουμένους κι ενώ ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωσή τους.

Στην εκδίκαση της Παρασκευής (30/01), οι δικηγόροι των κ.κ. Μαρινάκη και Θεοδωρίδη κατέθεσαν ένσταση κατά της έφεσης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία δεν έγινε δεκτή και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Για το περιστατικό κατέθεσαν ως μάρτυρες δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες, ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ, Γιώργος Βούλγαρης, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Θανάσης Γιάχος, ο 4ος διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης, ο βοηθός Νίκος Καρατζίκας και ο υπεύθυνος ασφαλείας του τελικού, Θανάσης Μπουτζιόλης.

Πηγή:contra.gr