Γκιρτζίκης: «Θέλουμε λιγότερες ομάδες στη Super League»

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, βρέθηκε σε εκδήλωση του Γαλανόλευκου Φάρου και μίλησε για τις σκέψεις του για πρωτάθλημα με λιγότερες από 14 ομάδες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το νέο προπονητή: «Ζήτησα από τον Γιώργο Καραγκούνη να μου παραδώσει πρόσθετα στοιχεία για τους υποψήφιους προπονητές οι οποίοι μπορεί να είναι και πέραν αυτών που γράφτηκαν στον Τύπο Παράλληλα του ζήτησα να συμπεριλάβει και το οικονομικό σκέλος κάθε μιας υποψηφιότητας, ώστε μετά από δέκα ημέρες ευελπιστώ στις 10- 11 Φεβρουαρίου να λάβουμε την απόφαση για το νέο προπονητή».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις αλλαγές που θα γίνουν: «Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει φαινόμενα αποχώρησης ομάδων από τα πρωτάθλημα.Το καλοκαίρι στη ΓΣ της Ομοσπονδίας θα λάβουμε αποφάσεις με γνώμονα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέλουμε λιγότερες ομάδες στη μεγάλη κατηγορία. Δεν ξέρω αν θα πάμε κάτω από 14 ομάδες, καθώς περιμένουμε τις προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων, και μετά θα αποφασίσουμε στη Γενική Συνέλευση».

Για τη διαιτησία: «Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους να σταματήσουν την κριτική πριν δουν αποτελέσματα, αφού πριν δουν καν το διαιτητή ενός αγώνα εκδίδουν ανακοινώσεις. Με αυτό τον τρόπο δεν οδηγούμαστε πουθενά».

Σε ερώτηση αν η αλλαγή του πρόεδρου της ΚΕΔ θα επιφέρει αλλαγές στη σύνθεση της επιτροπής ο κ. Γκιρτζίκης άφησε το θέμα ανοιχτό.

Για το μουσείο του Γαλανόλευκου Φάρου:«Είναι μια ωραία έκπληξη για εμένα να βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο. Παρακολουθώ την Εθνική ομάδα από την εποχή που έπαιζα ποδόσφαιρο, και ως μέλος της ΕΠΟ έζησα μεγάλες στιγμές. Νομίζω πως εδώ στα Χανιά στο ΜΟΥΣΕΙΟ είναι η καρδιά της Εθνικής. Δεν περίμενα να δω τόσο πολλά εκθέματα ,από το 1980 στα τελικά της Ιταλίας, το 1994 στα τελικά του Μουντιάλ στις Η.Π.Α και το 2004 στα τελικά της Πορτογαλίας, τους μεγάλους σταθμούς της Εθνικής μας, και όχι μόνο αφού βλέπω εκθέματα από φιλικά παιχνίδια. Συγχαίρω τα μέλη του Γαλανόλευκου Φάρου για τη δημιουργία του Μουσείου και με την πρώτη ευκαιρία θα φέρω και εγώ ένα αναμνηστικό».