Τζιωρτζόπουλος: “Θα είναι λάθος αν αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ σαν ομάδα Β’ Εθνικής!”

Στο contra.gr μίλησε ο Σταύρος Τζιωρτζόπουλος για το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός.
Ο ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων μίλησε για όλα, σχετικά με το αποψινό παιχνίδι.

Αναλυτικά:
Σχετικά με το παρόν ζευγάρι της διοργάνωσης: “Το προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός. Μιλάμε, όμως, για δύο παιχνίδια και μια διοργάνωση που αρκετές φορές έχουμε δει να γίνονται εκπλήξεις. Εμένα με ενδιαφέρει να δω δύο παιχνίδια αντάξια της ιστορίας των δύο ομάδων και μπορεί να γίνομαι ρομαντικός, αλλά θα ήθελα επιτέλους να δω στις εξέδρες οπαδούς και των δύο ομάδων”.

Για το στυλ παιχνιδιού των δύο ομάδων: “Η ΑΕΚ απαρτίζεται από ένα καλό σύνολο. Είναι γυμνασμένη ομάδα και όταν παίζει κόντρα σε αντιπάλους που παίζουν ανοιχτά, τότε παίζει πιο ελεύθερα. Από την άλλη, ο Περέιρα ήρθε στον Ολυμπιακό και ακόμα προσπαθεί να μάθει και είναι λογικό να παρουσιάζεται πιο συγκρατημένος στο παιχνίδι του, σε σχέση με τον Μίτσελ. Είναι ένας προπονητής που πρέπει να διαχειριστεί ένα βαρύ πρόγραμμα με συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Δεν μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι άφησε εκτός αποστολής τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές. Οταν παίζεις στον Ολυμπιακό πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος. Θα είναι λάθος αν στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ σαν ομάδα Β’ Εθνικής αν και είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να γίνει αυτό”.

Για το πώς αντιμετώπιζαν στην ΑΕΚ τα ντέρμπι με τους Πειραιώτες το 2004: “Δεν φοβόμασταν τον Ολυμπιακό. Εννοείται πως τον σεβόμασταν, αλλά δεν υπήρχε αυτό που λέμε φόβος. Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός μας αντιμετώπισε με σοβαρότητα και μας υπολόγιζε σαν ομάδα”.

Για τον Δέλλα και το ρόστερ του: “Η ΑΕΚ έχει τον Τραϊανό Δέλλα που κρατά χαμηλούς τόνους και δεν έχει έπαρση. Αυτό το περνά στους παίκτες του. Το σίγουρο είναι πως έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές που μπορούν να σταθούν στη Super League, αλλά του χρόνου θα χρειαστεί και κάποια μεγαλύτερα ονόματα”.

Για την αντιμετώπιση που πρέπει να δείξουν οι “κιτρινόμαυροι” στα δύο ντέρμπι: “Εννοείται πως η ΑΕΚ θα έχει περισσότερα κέρδη από αυτά τα δύο παιχνίδια. Εννοείται επίσης πως ένας αποκλεισμός του Ολυμπιακού θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Επαναλαμβάνω ότι η ΑΕΚ είναι τυχερή γιατί έχει έναν προπονητή που κρατά άπαντες προσγειωμένους. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις, αλλά γνωρίζει την ιδιαιτερότητα αυτών των δύο αναμετρήσεων”.