Ξεβράκωσε τον… χάρτινο και τον περιμένει στο ΟΑΚΑ

O Θοδωρής Ζάγκας σχολιάζει τη σημερινή μεγάλη εμφάνιση της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, που άξιζε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Έτοιμοι για νίκη-πρόκριση ήταν σήμερα στον Πειραιά, αλλά ο Αραβίδης και οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» μάγκες, τους χάλασαν το… γλυκό. Μπορεί τις δύο ομάδες που παρατάχθηκαν σήμερα στο Καραϊσκάκη να τις χωρίζει μία κατηγορία, αλλά όπως φάνηκε αυτά είναι μόνο στα… χαρτιά.

Η Ένωση στάθηκε όχι απλά ως ίση απέναντι στον «πολύ» Ολυμπιακό, αλλά με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, άξιζε να φύγει από το γήπεδο με τη νίκη, που θα της χάριζε από σήμερα την πρόκριση για την τετράδα του Κυπέλλου.

Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε με το… έργο του και ο –προκλητικός σε πολλές περιπτώσεις- διαιτητής Λαμπρόπουλος, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε για να ικανοποιήσει το «μεγάλο αφεντικό». Γεγονός βέβαια που δεν προκαλεί πλέον καμία έκπληξη. Άπαντες είμαστε για πολλά χρόνια στο ίδιο έργο θεατές. Το είχε πει κάποτε ο Ζήκος για τους «χεσμένους διαιτητές» στο Καραϊσκάκη και εκείνοι σε κάθε ευκαιρία, φροντίζουν να τον επιβεβαιώνουν.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ έπαιξε με πάθος, ψυχή και τσαμπουκά και πήρε αυτό που ήθελε μέσα στην έδρα του αντιπάλου της, μεταφέροντας πλέον το… παιχνίδι στο δικό της «σπίτι». Στο κατάμεστο από χιλιάδες Ενωσίτες ΟΑΚΑ, που θα στηρίξουν όπως πάντα τους παίκτες του Δέλλα και θα τους ωθήσουν σε μια μεγάλη πρόκριση.

Μια πρόκριση, που θα πονέσει πολύ και θα αποδείξει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι ο… εφιάλτης τους έχει ήδη επιστρέψει. Όπως είπε και ο Δέλλας βέβαια, μετά τη λήξη του ματς στα αποδυτήρια, η μπάλα πρέπει να μείνει… χαμηλά. Είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος κρατάει πια την υπόθεση στα δικά του χέρια, αλλά αυτό πρέπει να το δείξει ξανά μέσα στο γήπεδο. Όπως ακριβώς έπραξε σήμερα.