Έπαιξε… μπάλα και η διοίκηση!

Οι ενέργειες του Γιάννη Αλαφούζου και των υπευθύνων ασφαλείας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέτρεψαν τα χειρότερα σε βάρος των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού» στο Ηράκλειο.

Η «βεντέτα» των οπαδών του ΟΦΗ κατά του Παναθηναϊκού, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις του «τριφυλλιού» για την οικονομική κατάσταση και τις ατασθαλίες που έχουν γίνει στην κρητική ΠΑΕ, είναι γνωστή. Ενδεικτικό είναι εξάλλου το εμετικό σύνθημα κατά του Γιάννη Αλαφούζου που φώναζαν καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού με την… ευχή «να πεθάνεις, σε ένα δέντρο κρεμασμένο να σε βρούνε πεθαμένο»!

Τα «μηνύματα» που λάμβαναν στο «πράσινο στρατόπεδο» για την… υποδοχή στο «Γεντί Κουλέ» ήταν το λιγότερο ανησυχητικά. Τόσο για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών όσο και για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού. Για αυτό τον λόγο οι συσκέψεις στο Μαρούσι ήταν καθημερινές, υπό τον συντονισμό του Γιάννη Αλαφούζου. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε πως το μοναδικό θέμα στο εσωτερικό της ΠΑΕ την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν το πως θα προστατευτεί η ομάδα στο Ηράκλειο.

Η διοίκηση του «τριφυλλιού» με τις ενέργειες του Γιάννη Αλαφούζου και των υπευθύνων διεξαγωγής αγώνων και ασφαλείας(Σπύρος Βλάχος, Απόστολος Κασκάνης) έδειξε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πάει σαν… πρόβατο σε σφαγή στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός. Από την πρώτη σύσκεψη στο Ηράκλειο πριν δέκα ημέρες, οι «πράσινοι» μέσω του Βλάχου είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δεχθούν τίποτα λιγότερο από τον ορισμό της φράσης «δρακόντεια μέτρα». Ακολούθησαν επαφές με υπουργούς, εισαγγελείς και γενικά η κινητοποίηση του «τριφυλλιού» ήταν πρωτοφανής!

Γύρω από το ξενοδοχείο της ομάδας δεν επιτρεπόταν να κυκλοφορήσει… ψυχή, οι δρόμοι περιμετρικά του γηπέδου είχαν αποκλειστεί από νωρίς, ώστε κανείς να μην μπορεί να πλησιάσει το πούλμαν. Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης αστυνομικές δυνάμεις προστάτευαν τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού από τα χέρια που… πετάγονταν και την Κυριακή, όπως προ διετίας, όπου ένα από αυτά χτύπησε με χαστούκι τον Χάρη Μαυρία. «Αστακός» ήταν ο πάγκος και τα αποδυτήρια.

Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που υπήρχε, οι πιέσεις που δεχόταν ο Γιάννης Αλαφούζος για να μην πάει στο γήπεδο. Ακόμη και λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή για το «Γεντί Κουλέ». Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ έδωσε κανονικά το παρών και με την παρουσία του έδειξε στην ομάδα πως δεν είναι μόνη της σε αυτή την αποστολή!

Ο τρόπος που χειρίστηκε ο Παναθηναϊκός αυτή την δύσκολη κατάσταση είναι για σεμινάριο, καθώς προτίμησε την ουσία των κινήσεων που έφεραν αποτέλεσμα από το να «σηκώσει» το θέμα επικοινωνιακά και να το κάνει χειρότερα. Οι άγριες διαθέσεις των Κρητικών, εξάλλου, φάνηκαν και στο φινάλε της αναμέτρησης, όπου οι κάποιοι ανεγκέφαλοι πέταξαν από τσιμέντα μέχρι μολότοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου στο κεφάλι…

Είναι το τρίτο σερί παιχνίδι ειδικών καταστάσεων(τα δύο ντέρμπι στο Φάληρο και το ματς με τον ΟΦΗ), όπου ο Παναθηναϊκός περιφρουρεί την ομάδα του και δεν συμβαίνει το παραμικρό που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου. Κοινός παρανομαστής ο υπεύθυνος ασφαλείας, στρατηγός Κασκάνης.

Πηγή: gazzetta.gr