Τα νήματα κινούν «Ερυθρόλευκα» χέρια…

Ο Κώστας Κοσικίδης, σχολιάζει την αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ, απέναντι στον Ολυμπιακό για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μπορεί η ΑΕΚ τα τελευταία δυο χρόνια να έλειπε από την μεγάλη κατηγορία και να είχε αποστασιοποιηθεί απ’ τις «λαμογιές» που γινόντουσαν, αλλά πάντα είχε το ρόλο του παρατηρητή, ώστε να ξέρει τι θα συναντήσει, μόλις επιστρέψει. Τελικά καλά-καλά δεν πρόλαβε να γίνει πράξη, το «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ» και στο Λιμάνι ξεκίνησαν τα «μαγειρέματα».

Η ΑΕΚ της «εξάρας» όπως την αποκαλούσαν κάποια παπαγαλάκια, που ήταν από παλιά υπάλληλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατάφερε να τους κάνει να κινήσουν Γη και Ουρανό, για να αλλάξει η ημερομηνία στο δεύτερο παιχνίδι του Κυπέλλου. Βέβαια για τους «Ερυθρόλευκους» αυτό, δεν ήταν τίποτα. Ήταν απλά μια πολύ εύκολη κίνηση…

Οι «Ενωσίτες» φίλαθλοι, έρχονται κατάματα πάλι με σκηνικά βγαλμένα από το παρελθόν, ενώ ο Έλληνας νοήμων φίλαθλος, βλέπει ακόμα ένα επεισόδιο μιας «κόκκινης χούντας».

Με το «έτσι θέλω…» και χωρίς καμία εξήγηση, το παιχνίδι αναβλήθηκε και δεν ορίστηκε για την Τετάρτη 4 Μαρτίου με την μετάθεση του αγώνα πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης μια μέρα πριν. Η ΕΠΟ έριξε το μπαλάκι στην Σούπερ Λίγκ και η Σούπερ Λίγ(δα)κ, αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση αυτή, ενώ το είχε κάνει για δυο διαφορετικές ομάδες πριν κάτι μήνες, αλλά μέσα στην τρέχουσα σεζόν (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ).

Δυστυχώς, αυτό είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο, η Χούντα καλά κρατεί. Με παιχνίδια κάτω απ’ το τραπέζι, κανονίζουν και ορίζουν είτε αγώνες, είτε διαιτητές, είτε αποτελέσματα και δεν ξέρω και ‘γω τι άλλο, με μια ευκολία χωρίς να εξηγήσουν και το «γιατί»…

Μια εξήγηση από την Σούπερ Λίγκ γιατί απορρίπτει, το αίτημα της (και καλά) «καλής» Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν έχει προκύψει και πολύ απλά δεν θα προκύψει.

Σε καμία άλλη χώρα, ούτε καν στην Ουγκάντα, θα προτιμούσαν να κάνουν ένα θεσμό Κυπέλλου άνω-κάτω, παρά να πάνε μια μέρα πίσω ένα παιχνίδι, ώστε να μην υπάρξει αναβολή.

Πλέον, ας κοιτάξουν το καλεντάρι τους στην διοίκηση του Ολυμπιακού και να βγάλουν μια ανακοίνωση, ή να πάρουν τηλέφωνο στην ΕΠΟ και να τους ανακοινώσουν το πότε όρισαν(!) το παιχνίδι.

Δεν σεβάστηκαν, ούτε τον κόσμο της ΑΕΚ από την επαρχία ή το εξωτερικό που πίστεψαν ότι η ΕΠΟ θα τηρήσει το πρόγραμμα της και δεν θα πάει, ανάλογα τα γούστα των ομάδων(!). Αναγκάζοντας τους τώρα να χαλάσουν τα λεφτά τους, σε ακυρώσεις εισιτηρίων, τζάμπα και βερεσέ.

Πλέον είναι υποχρέωση όλου του φίλαθλου κόσμου της ΑΕΚ, να κατακλύσουν το ΟΑΚΑ όποτε και να οριστεί το παιχνίδι. Ενώ οι ποδοσφαιριστές με την σειρά τους έχουν υποχρέωση, να νικήσουν και να πετάξουν εκτός Κυπέλλου Ελλάδος τον Ολυμπιακό.

Άλλωστε ο Ολυμπιακός απεμπόλησε μόνος του το δικαίωμα να έχει μια δικαιολογία σε περίπτωση αποκλεισμού, τώρα όλα εξαρτώνται από τους παίκτες της ΑΕΚ.

Και κάτι τελευταίο, σε όλες τις χώρες ξέρω ότι οι Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, έχουν το πάνω χέρι και κάνουν κουμάντο αυτές στις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων. Πως γίνεται και στην Ελλάδα, κάνει η διοργανώτρια αρχή κουμάντο στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δεν το έχω καταλάβει, αλλά ξέχασα και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τα νήματα τα κινούν «Ερυθρόλευκα» χέρια… Άρα δεν θα άλλαζαν και πολλά…