«Βιάστηκαν να κλείσουν εισιτήρια οι φίλοι της ΑΕΚ»

Ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τη ρεβάνς μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το λόγο του μη ορισμού του επαναληπτικού για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, μεταξύ της Α.Ε.Κ. και του Ολυμπιακού στο Ο.Α.Κ.Α.: «Με βάση το πρόγραμμα της Super League η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία ήταν η Πέμπτη, 5 Μαρτίου. Η αστυνομία με ανακοίνωσή της μας ζήτησε να μην οριστεί το παιχνίδι, διότι το βράδυ διεξαγόταν στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. παιχνίδι μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Από την πρώτη στιγμή εγώ ενημέρωσα τη Super League για να μεταθέσουμε τον αγώνα για την Τετάρτη, υπό την προϋπόθεση ότι η αναμέτρηση του Ολυμπιακού (σ.σ. με τον Αστέρα Τρίπολης) της Δευτέρας θα άλλαζε ημερομηνία.

Η απάντηση που εισπράξαμε ήταν αρνητική και εμείς δεν είχαμε άλλη επιλογή, καθώς ήταν αγώνας ρεβάνς, θα μπορούσαν να υπάρξουν παράταση και πέναλτι και δεν ήταν δυνατό να το ορίσουμε το ματς το βράδυ της Τετάρτης. Αυτό που μπορούμε τώρα να κάνουμε είναι να περιμένουμε τους αγώνες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και μετά να ορίσουμε ημερομηνία».

Για τις πιθανές ημερομηνίες αν ο Ολυμπιακός ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντνίπρο: «Αυτό που θα κάνουμε είναι πάμε… πίσω κατά μία εβδομάδα την επόμενη φάση, καθώς οι υπόλοιπες ημερομηνίες είναι κατειλημμένες. Σίγουρα όσο προχωρούν οι ομάδες μας στην Ευρώπη, που είναι κάτι που το θέλουμε όλοι, ξέρουμε ότι θα υπάρχουν θέματα, καθώς συμπίπτουν οι ημερομηνίες του Κυπέλλου με αυτές των ευρωπαϊκών αγώνων. Εδώ δε θα είχαμε κανένα θέμα, αν δεν υπήρχε το μπάσκετ».

Για την ανακοίνωση της Α.Ε.Κ.: «Από τη στιγμή που δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα το πρόγραμμα το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάποιοι φίλοι της Α.Ε.Κ. βιάστηκαν να κλείσουν εισιτήρια. Όσον αφορά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα δεν έχω να πω κάτι, αλλά ας μην τα ρίχνουμε όλα στην Ε.Π.Ο., καθώς θα μπορούσε η Super League να μετακινήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης. Όλοι θέλουμε τα παιχνίδια να γίνονται στις μέρες και τις ώρες που ορίζονται και κανείς δε θέλει αλλαγές».