Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης στην απόρριψη της Γερμανίας

Πώς σχολίασε η κυβέρνηση το γερμανικό “Οχι” στο αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης. Πυρά κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Με συνοπτικές διαδικασίες η Γερμανία απέρριψε την αίτηση της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης για έξι μήνες, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα τόσο ενόψει της συνεδρίασης του EuroWorking Group, αλλά και του Eurogroup αύριο Παρασκυεή.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είπε ότι η ελληνική πρόταση δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που ορίστηκαν από τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

“Η πρόταση δεν οδηγεί σε ουσιαστική λύση. Στην πραγματικότητα κινείται προς την κατεύθυνση μιας χρηματοδότησης-γέφυρα χωρίς να πληροί τους όρους του προγράμματος”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στη δήλωση αυτή του Γερμανού αξιωματούχου, τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν άμεσα, ενώ σύμφωνα με πηγές του NEWS 247, η ελληνική πλευρά έσπευσε να σχολιάσει:

“Οι Γερμανοί πάνε κόντρα στη βούληση του ελληνικού λαού. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συντάσσονται με την Γερμανία, αλλά τελικά πρέπει να διαλέξουν σε ποια θέση θα κάθονται στο τραπέζι”.

Πηγή: news247.gr