Σφυρίζουν αδιάφορα στην ΕΠΟ

Τι να πρωτοπεί κανείς για τις διαστάσεις που έχει λάβει αυτός ο αγώνας και την τάση της ΕΠΟ να γνωστοποιεί αποφάσεις της τελευταίας στιγμής!

Κανονικά, όπως είναι ήδη γνωστό, η ρεβάνς για το Κύπελλο στο ΟΑΚΑ είχε οριστεί την Τετάρτη 4/3, αναβλήθηκε… επ’ αόριστον όμως, διότι ξαφνικά οι “ερυθρόλευκοι” θυμήθηκαν ότι έχουν κι άλλους αγώνες, που βάραιναν το πρόγραμμά τους.

Τα δεδομένα όμως από προχθές έχουν λάβει διαφορετική τροπή, με το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης της Κυριακής να αναβάλλεται με υπουργική απόφαση (όπως και ολόκληρη η αγωνιστική της Σούπερ Λίγ(δ)κας). Μάλιστα, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος αγώνας αποτέλεσε το κώλυμα για την αναβολή του δεύτερου παιχνιδιού για το Κύπελλο -καθώς η αρμόδια αρχή αρνήθηκε να τον μεταθέσει, προκειμένου να “ανακουφίσει” το πρόγραμμα των Πειραιωτών-, πλέον, όπως φαίνεται, κανένα εμπόδιο δεν υπάρχει για την κανονική διεξαγωγή της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Όχι μόνο αυτό, μάλιστα, αλλά επίσης, η ΕΠΟ όρισε για την προσεχή εβδομάδα και τους υπόλοιπους προημιτελικούς της διοργάνωσης, με το εύλογο συμπέρασμα που εξάγεται να είναι ότι οι αγώνες Κυπέλλου δεν περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση για προσωρινή αναστολή των αγωνιστικών υποχρεώσεων της μεγάλης κατηγορίας.

Συμπερασματικά, και εφόσον τυπικό πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει, αναμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΕΠΟ, η οποία πρόκειται σήμερα να ενημερώσει επίσημα για την απόφασή της αναφορικά με το θέμα. Βέβαια, σε περίπτωση ορισμού του αγώνα για την ερχόμενη Τετάρτη, οι διαδικασίες θα πρέπει να κινηθούν ταχύτατα με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, καθώς επιτακτική ανάγκη θα είναι να πραγματοποιηθούν συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας και να εκδοθούν εισιτήρια. Και, φυσικά, ας μην ξεχνάμε ότι μια τέτοια απόφαση τελευταία στιγμή θα έχει επίδραση στο ουσιαστικότερο κομμάτι της υπόθεσης, το αγωνιστικό, μιας και η “Ένωση” δίνει αγώνα την Κυριακή εκτός έδρας στο Ρέθυμνο.