Χωρίς ομάδα στους ομίλους του Champions League εκτός κι αν…

Οριστικά στην 13η θέση η Ελλάδα και... εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ ο Πρωταθλητής από το 2016. Όλες οι αλλαγές και τα... ενδεχόμενα.

Άσχημα είναι τα νέα μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, όχι μόνο για τους «ερυθρόλευκους» αλλά και για όλες της ομάδας της χώρας, αφού πλέον οριστικοποιήθηκε η 13η θέση της Ελλάδας, με τις συνέπειες να είναι ολέθριες. Μετά από την αυτή την εξέλιξη, από το 2016 ενδέχεται να μην έχουμε ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

Συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής Ελλάδος θα περιμένει… δώρο για να παίξει στους ομίλους απευθείας, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους από το πρωτάθλημα της χώρας τους, τόσο ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και αυτός του Γιουρόπα.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο πρωταθλητής Ελλάδος θα κληθεί να παίξει 2 προκριματικούς γύρους, όπως παίζει μέχρι τώρα ο πρώτος των πλέι οφ!

Πέρα από τον πρωταθλητή, επηρεάζεται και ο Κυπελλούχος, που αντί να μπει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα, θα χρειαστεί να παίξει στον 3ο προκριματικό της διοργάνωσης, με δύο γύρους για τους ομίλους. Τελευταία φορά που η Ελλάδα δεν είχε ομάδα με απευθείας πρόκριση στους ομίλους ήταν το 2009-10.

Αναλυτικά τα δεδομένα:

Πρωταθλητής 2015:

Παίζει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρωταθλητής 2016:

Παίζει στον 3ο προκριματικό, εκτός κι αν οι κάτοχοι των Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ έχουν αμφότεροι εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κυπελλούχος 2015:

Πάει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα, εκτός κι αν είναι και πρωταθλητής. Το εισιτήριο σε αυτή τη περίπτωση, δεν πάει στον φιναλίστ αλλά στον 2ο των πλέι οφ.

Κυπελλούχος 2016:

Παίζει στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα και έχει 2 γύρους για τους ομίλους.

Πρώτος των πλέι οφ 2015:

Πάει στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει 2 γύρους για τους ομίλους.

Πρώτος των πλέι οφ του 2016:

Πάει στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει 2 γύρους για τους ομίλους.

Δεύτερος των πλέι οφ του 2015:

Πάει στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα με 2 γύρους για τους ομίλους

Δεύτερος των πλέι οφ του 2016:

Πάει στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα με 2 γύρους για τους ομίλους

Τρίτος των πλέι οφ 2015:

Πάει στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα με 3 γύρους τους ομίλους

Τρίτος των πλέι οφ 2016:

Πάει στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα με 3 γύρους τους ομίλους

Πηγή: gazzetta.gr