Δέλλας: «Είχα μιλήσει για αυτοσυγκράτηση, δεν εισακούστηκα»

Απογοητευμένος από τα έκτροπα που εκτυλίχθηκαν στο ΟΑΚΑ ο Δέλλας στις δηλώσεις του.

Δυνατό χαρακτήρισε το παιχνίδι ο Δέλλας, και τόνισε ότι τον έλεγχο κατά βάση τον είχε η ομάδα του. Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του και αναγνωρίζει την προσπάθειά τους. Στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο χάθηκε η πρόκριση.

Αναλυτικά:
Για το παιχνίδι: «Τα συναισθήματα είναι περίεργα. Για το παιχνίδι ήθελα να πω ότι έγινε ντέρμπι, ένα δυνατό ματς. Με δύο καλές ομάδες, άσχετα αν μας χωρίζει μια κατηγορία. Είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό χάρη στα παιδιά. Δυστυχώς για μένα και την ομάδα, ατυχήσαμε να δεχθούμε ένα γκολ σε ένα ματς που ελέγχαμε, δίχως να δεχθούμε πίεση και φάσεις αν εξαιρέσουμε μία. Είχαμε και εμείς φάσεις να σκοράρουμε. Ζω ένα de ja vu, με το σημερινό. Αλλά δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτό. Τελικά ο μόνος που δεν μπορεί να νικήσεις είναι η βλακεία. Δεν θα σταθώ σε αυτούς, θα σταθώ στους χιλιάδες κόσμου. Τους ευχαριστώ, όπως και τα παιδιά».

Για τους στόχους της ΑΕΚ από δω και πέρα: «Ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Θέλαμε να προχωρήσουμε. Ο τρόπος μας πικραίνει περισσότερο. Στο τέλος δεν πέρασε η καλύτερη ομάδα, αν δούμε και τα 2 ματς. Με στεναχωρεί όμως το de ja vu, το έζησα πριν 2 χρόνια. Δεν βάζουμε μυαλό, από τα δικά μας λάθη. Θα σταθώ στους παίκτες μου, έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια. Του χρόνου με το καλό, να δούμε πάλι ένα καλό ματς».

Εν συνεχεία: «Καταρχάς είχαμε ομάδα με πολλά παιδιά Ελληνόπουλα, ξέρουν την φανέλα και το βάρος. Σε δύο ματς έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και δέχθηκαν γκολ στο τελευταίο λεπτό, αυτό συμβαίνει. Τους έκλεψαν το δικαίωμα να τους χειροκροτήσει ο κόσμος και αυτοί να χειροκροτήσουν. Δεν το έχουν ξαναζήσει. Μπορούν να συνεχίζουν να φορούν αυτή την φανέλα. Δεν θα μας επηρεάσει, συνεχίζουμε την δουλειά μας. Ο βασικός στόχος μας είναι η ΑΕΚ να επιστρέψει στην Α’ εθνική. Δεν είναι δουλειά μου αν τα ξαναζήσουμε αυτά. Από τον πρόεδρο μέχρι και τον κηπουρό, προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι καλό. Αν 5-10 δεν θέλουν… Είχα μιλήσει για αυτοσυγκράτηση, δεν εισακούστηκα».

Σχετικά με την αλλαγή του Μάνταλου: «Σημαντικό κομμάτι για εμάς ο Μάνταλος. Και μετά την αλλαγή του Πέτρου, δεν απειληθήκαμε. Όλα τα παιδιά γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν», ενώ για την πιθανότητα παράβασης στο γκολ του Χάρα, ανέφερε: «Το γκολ μου είπαν τα παιδιά, ότι μπήκε με το χέρι. Δεν έχω δει, μόνο τα παιδιά μου το είπαν. Όπως και να έχει είμαι περήφανος για τον Ολυμπιακό και τις χιλιάδες κόσμου. Είμαι περήφανος. Τελικά στο τέλος έγινε το μοιραίο».