Tι δεν καταλαβαίνεις;

Ο Έκτωρ Αποστολόπουλος είναι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, μα πάνω απ' όλα απογοητευμένος με τους 30 «ανεγκέφαλους»

Ήταν μία δύσκολη βραδιά γιατί μέσα μου την είχα σίγουρη την πρόκριση. Και μέχρι το σημείο που βγήκε ο Μάνταλος, ήμουν όλο και πιο σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα περνούσε το εμπόδιο ενός κάκιστου Ολυμπιακού. Το ποδόσφαιρο είναι όμως «άτιμο» από πολλές απόψεις και η «Ένωση» τιμωρήθηκε από τον χειρότερο παίκτη του γηπέδου ο οποίος εξέθεσε μία άμυνα που μέχρι το 70’ έπαιρνε άριστα.

Όσο μεγάλη και αν είναι η πίκρα, όσα νεύρα και αν έχουμε με διαιτητές, αποδόσεις παικτών και γραφικές συμπεριφορές προπονητών, αυτό που δεν καταπίνεται με τίποτα είναι το «ντου» των οπαδών μας. Προσωπικά, διαχωρίζω την θέση μου από αυτούς τους 30 «ανθρώπους» οι οποίοι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια 70,000 φιλάθλους για να κάνουν την «μαγκιά» τους.

Μα πάνω απ’ όλα, σταύρωσαν την ίδια τους την ομάδα και τον σύλλογο γενικότερα. Το ματς διεκόπη και η ομάδα κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία επειδή δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν. Επειδή δεν τους νοιάζει ούτε ο διπλανός τους, ούτε ο σύλλογος, ούτε η προσπάθεια των αθλητών που φορούν το έμβλημα του «Δικέφαλου». Δεν τους νοιάζει που αυτή την στιγμή βγάζει ανακοινώσεις ο αντίπαλος που στο παρελθόν είχε διδάξει μπόλικο ήθος, δίνοντας ουσιαστικά μία (επικοινωνιακή) ασίστ στον Καραπαπά, στον Μαρινάκη, στον Τσουκαλά και στον Θεοδωρίδη για να κάνουν το κομμάτι τους.

Φυσικά και δεν πρόκειται να εξισώσω αυτά που έγιναν σε Λεωφόρο και Τούμπα με τους 30 άμυαλους οι οποίοι μεταξύ άλλων είναι και «άμπαλοι». Ο αγώνας έχει άλλα 5-6 λεπτά τουλάχιστον (με τις καθυστερήσεις) και η ιστορία των αγώνων ΑΕΚ-ΟΣΦΠ έχει δείξει αν μη τι άλλο ότι σε αυτά τα ματς «όλα γίνονται». Αυτό που δεν πρέπει να γίνεται, είναι να μην αφήνεις την ομάδα σου να ολοκληρώσει την προσπάθεια της. Δεν γίνεται να «κλέβεις» και να στερείς πόντους και χρήματα από τον δικό σου σύλλογο. Σύμφωνοι, τα κιτρινόμαυρα «πιτσιρίκια» θα έβρισκαν πολύ δύσκολα τα ψυχικά αποθέματα για να το γυρίσουν, αλλά με τέτοιον Ολυμπιακό θα μπορούσε μα γίνει το «μπαμ». Κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ, γιατί το «ματσάκι» το τελείωσαν οι φίλαθλοι της πλάκας.

Το καλοκαίρι είχα αφιερώσει ένα ολόκληρο κείμενο για τους κινδύνους που κρύβουν τα επεισόδια. Ουσιαστικά έλεγα ότι μας την έχουν στημένη και θα επαναληφθούν τα γεγονότα του αγώνα με το Αιγάλεω. Είναι τόσο δύσκολο να το αντιληφθούν οι συγκεκριμένοι οπαδοί; Τι άλλο πρέπει να γίνει πια, ώστε να μην υπάρχουν ανάλογες ενέργειες; Αυτή την στιγμή που μιλάμε, η ΑΕΚ κινδυνεύει με αφαίρεση 3 βαθμών από το τωρινό πρωτάθλημα, με -2 από το αμέσως επόμενο και με 200κάτι χιλιάρικα πρόστιμο. Και γι΄αυτή την κατάσταση δεν φταίει ούτε ο Καλογερόπουλος, ούτε ο Μαρινάκης, ούτε η ΕΠΟ. Φταίνε αποκλειστικά αυτοί οι 30-40 τύποι που πήγαν να κάνουν το κομμάτι τους. Ελπίζω να το ευχαριστήθηκαν.

Υ.Γ.1: Δεν νομίζω να έχει υπάρξει ποτέ πιο γραφικός και τραμπούκος προπονητής από τον Βίτορ Φερέιρα. Με τον Αλέφαντο χαμογελούσες που και που με τις ατάκες του, με τον Πορτογάλο «αηδιάζεις».

Υ.Γ.2: Ο Δέλλας το «έχασε» το ματς στην αναγκαστική αλλαγή του Μάνταλου.

Υ.Γ.3: Επαναλαμβάνω, κρίμα και άδικο να τιμωρούνται 70,000 φίλαθλοι, ποδοσφαιριστές και σύλλογος επειδή 50 τυπάκια κάνουν ό, τι τους «καπνίσει».