Τσιάρτας: «Η ΑΕΚ έχει μέλλον»

Σε δηλώσεις του στον «ΣΠΟΡ FM», ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε για τον χθεσινό αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως η «Ένωση» βγήκε συνολικά κερδισμένη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το χθεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ: 

«Είδα ένα παιχνίδι, το οποίο πάνω από όλα το διέκρινε μία νευρικότητα και από τις δύο ομάδες. Η σημασία της πρόκρισης ήταν τεράστια. Η ΑΕΚ έδωσε ό,τι ήταν να δώσει στον αγωνιστικό χώρο. Προσπάθησε για 89 λεπτά για το καλύτερο. Μπορεί να μην τις βγήκαν οι φάσεις που βλέπουμε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Μπορεί κάποια παιδιά να βρέθηκαν σε μέτρια ημέρα, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσαν να δώσουν μία τεραστία χαρά στους 65.000 που ήταν στο γήπεδο και σε όσους το είδαν από την τηλεόραση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το άξιζε περισσότερο η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός περισσότερο τη νίκη και κρίθηκε στις λεπτομέρειες το αποτέλεσμα».

Για την… οπισθοχώρηση της «Ένωσης» μετά την αποχώρηση του Μάνταλου από το γήπεδο: 

«Πολλά μπορούμε να πούμε μετά το παιχνίδι. Η ΑΕΚ έδειξε ότι προσπαθούσε να ρίξει ό,τι καλύτερο διαθέτει για να μην δεχθεί το γκολ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε και κατάφερε να σκοράρει ένα αμφισβητούμενο γκολ. Όμως έχουμε πολλά λάθη από την ΑΕΚ, όπου έχουμε αρκετά προσωπικά λάθη, καθώς δεν μάρκαραν οι παίκτες της ΑΕΚ τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ στο πρώτο και στο δεύτερο παιχνίδι έδειξε ότι έχει μέλλον και πρέπει να στηριχθεί. Έχει περιθώρια βελτίωσης και το σημαντικό είναι να μην αδειάσουν οι παίκτες, οι προπονητές και ο κόσμος από αυτά που έγιναν μετά το 89’. Μία τέτοια στιγμή σε αδειάζει, σε αηδιάζει και σου μένει στο μυαλό. Η ΑΕΚ πρέπει να κρατήσει αρκετά θετικά πράγματα από αυτά τα δύο παιχνίδια. Τους δόθηκε εμπειρία που πρέπει να τη χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Δεν πρέπει να απογοητευτούν από αυτό και να γεμίσουν από δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια. Η ΑΕΚ είναι σε μία υγιή κατάσταση και θα χρειαστεί να υπάρχει συνέχεια».

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον Ολυμπιακό: 

«Παρότι με στεναχωρεί ότι από ένα τέτοιο παιχνίδι βγήκαν τέσσερις τραυματίες και τους εύχομαι περαστικά, ο Ολυμπιακός με την έξοδο του Μανιάτη και του Ντουρμάζ και την είσοδο του Κασάμι και του Φορτούνη άλλαξαν υπέρ του το παιχνίδι, θέλησε να ασκήσει περισσότερη πίεση στην πλευρά της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να μας πείσει και περίμενα να εμφανιστεί καλύτερος στο σημερινό ματς. Από εκεί και πέρα, στα τελευταία παιχνίδια που έχω παρακολουθήσει μετά την έλευση του Περέιρα, δεν βλέπω καμία βελτίωση, και κακώς που υπήρξε η απομάκρυνση του Μίτσελ, είδα μία ομάδα που δυσκολεύεται και ταλαιπωρείται πάρα πολύ. Αν εξαιρέσουμε το χθεσινό παιχνίδι, και την Ξάνθη, δεν νομίζω ότι έχει κερδίσει άλλο ματς. Και ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει καλύτερη την ομάδα του. Έχει τους παίκτες, αλλά δεν υπάρχει “δέσιμο” αυτή τη στιγμή. Έχει χάσει την ταυτότητά του ο Ολυμπιακός. Όλα αυτά τα πράγματα χρειάζεται να προβληματίσουν τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού για να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο».