Μαντζουράκης: «Χρειάζεται ενίσχυση η ΑΕΚ»

Ο Γιάννης Μαντζουράκης μίλησε στον Sport24 Radio, στην εκπομπή «Fever Pitch», για τον χθεσινό προημιτελικό κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό

Για το τι θα κρατούσε από το πρώτο ημίχρονο του ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν θα κρατούσα τίποτα από το πρώτο ημίχρονο. Και οι δύο ομάδες δεν έφτασαν σχεδόν καθόλου στις περιοχές. Η προσπάθεια τους ήταν να παίξουν γρήγορα, αλλά έπαιξαν βιαστικά με πολλά λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο φουριόζα, είχε την ευκαιρία με τον Μάνταλο και ως το 65 ήθελε να πάρει τον πρώτο ρόλο. Μετά τις αλλαγές που έκανε ο Ολυμπιακός, έπαιξε με πιο πολλούς επιθετικούς και άλλη διάταξη. Η φάση του Ντοσεβί ήταν η έναρξη της υπεροχής. Έπαιξε με έναν αμυντικό χαφ τον Κασάμι. Εκεί μπορούμε να σταθούμε στην αλλαγή του παιχνιδιού. Η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού επικράτησε εκείνης της ΑΕΚ. Παρότι η ΑΕΚ δεν έφτασε στον στόχο θα πρέπει να πούμε ότι ήταν μία πολύ καλή αντίπαλος και ιδιαίτερα ανταγωνιστική στο πρώτο παιχνίδι του Καραϊσκάκης. Και μάλιστα με εννέα Ελληνες παίκτες, που είναι μία πολύ καλή εικόνα για τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Το παιχνίδι άνοιξε εντυπωσιακά με 65 χιλιάδες κόσμου και έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο από ένα κομμάτι αυτών. Μιλάμε για ένα κομμάτι που μόνο με την απουσία του θα μπορούσε να βοηθήσει».

Για το αν η ΑΕΚ έχει να κρατήσει πράγματα από τα δύο παιχνίδια: «Δεν νομίζω ότι μία προσπάθεια συνεχής στη Σούπερ Λιγκ μπορεί να στηριχθεί με την αυτοσυγκέντρωση και τον ενθουσιασμό των νέων παικτών. Ένα δύο παιχνίδια μπορεί. Έβαλαν καλές βάσεις ώστε με τις υπόλοιπες κινήσεις που θα γίνουν να κυνηγήσει πράγματα».

Για την είσοδο του Κασάμι: «Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει μεγάλη αδυναμία τον τελευταίο καιρό, διότι τα χαφ στην τριάδα απουσιάζουν στην επίθεση. Καλοί οι μπακ που ανεβαίνουν, αλλά δείχνουν απειρία και δεν τελειώνουν φάσεις. Αν οι μέσοι σου δεν ανέβουν ψηλά, στο αντίπαλο μισό του γηπέδου, έχεις πρόβλημα. Είναι πράγματα που πρέπει να δει ο προπονητής, διότι το πρωτάθλημα μπορεί να χαθεί».

Για την τακτική της ΑΕΚ και το τι έπρεπε να γίνει μετά την αποχώρηση του Μάνταλου:
«Δεν θα κάνω εγώ κριτική στο έργο. Τι να έκανε η ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Μάνταλου; Να βγάλει κι άλλο Μάνταλο; Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Δέλλα για όσα είπε και για τη δουλειά που έχει κάνει. Δεν είναι δυνατόν πάντως με αυτά τα ονόματα να είναι δυνατή η ΑΕΚ. Θα χρειαστεί να συνεχίσει την καλή δουλειά και να ενισχυθεί. Μόνο έτσι θα έχει σταθερότητα. Αλλιώς το πρωτάθλημα δεν βγαίνει».

Για τον Δέλλα και τη συμπεριφορά του:
«Τον χαίρομαι. Κι εγώ το χάρηκα στην καριέρα μου, σαν στάση ζωής. Το πλήρωσα μια φορά αλλά το κέρδισα πολλές άλλες και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Πηγή: sport24radio.gr