«Ιστορική αλήθεια η επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσία»

Η Κριμαία προσαρτήθηκε τον Μάρτιο στην Ρωσία και ο Πούτιν δήλωσε πως με αυτόν τρόπο αποκαταστάθηκε η ιστορική αλήθεια στην μνήμη των προγόνων της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε στους χιλιάδες κάτοικους της Σεβαστούπολης πως η επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσία αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και τιμά την μνήμη των προγόνων της Σοβιετικής Ένωσης.

«Είμαι σίγουρος ότι το έτος 2014 θα μείνει στα χρονικά ως το έτος κατά το οποίο οι λαοί που ζουν εδώ αποφάσισαν με σθεναρότητα να είναι με την Ρωσία, επιβεβαιώνοντας την πίστη τους στην ιστορική αλήθεια και στην μνήμη των προγόνων μας», είπε ο Πούτιν στην διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο της νίκης των Συμμάχων επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά, αλλά θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, επειδή είμαστε μαζί, το οποίο σημαίνει ότι έχουμε γίνει πιο δυνατοί», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο ΠούτινεΕπιβαίνοντας σε ένα ταχύπλοο επιθεώρησε τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στο λιμάνι της πόλης.

Ο Πούτιν, ο οποίος στεκόταν όρθιος στη γέφυρα του λευκού ταχύπλου φορώντας μαύρο αδιάβροχο, είχε δίπλα του τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοίγκου και μέσω ενός μεγαφώνου συνεχάρη τα πληρώματα για την αφοσίωση στη Ρωσία και την πειθαρχία τους.

«Σύντροφοι, σας συγχαίρω για την 69η επέτειο της νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», δήλωνε ο Πούτιν όταν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαινε βρισκόταν μπροστά από κάθε πλοίο, σύμφωνα με τις εικόνες της ρωσικής τηλεόρασης.