Σγουρός: “Πρέπει να γίνουν αθλητικά έργα”

"Από τους πόρους της περιφέρειας Αττικής δίνουμε ένα μικρό κομμάτι προς τον αθλητισμό", τόνισε ο κ.Σγουρός

Για τα κονδύλια που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής, τόσο για το γήπεδο ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, όσο και για του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και του Πανιωνίου στο μπάσκετ, μίλησε ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, Γιάννης Σγουρός στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ο κ.Σγουρός τόνισε ότι ένα μικρό κομμάτι από το πλεόνασμα της Περιφέρειας πρέπει να διατεθεί για τον αθλητισμό και ξεκαθάρισε πως αυτή η κίνηση δεν έχει καμία σχέση με επιχειρηματικά συμφέροντα.
Συγκεκριμένα, είπε: «Πρώτα από όλα θέλω πω ότι ήταν υποχρέωση της ΓΓΑ να κάνει αυτά τα γήπεδα στα ερασιτεχνικά σωματεία και όχι στα επαγγελματικά. Από την δική μας πλευρά δεν έχουν καμία σημασία οι επιχειρηματικές διαφορές ή οι οπαδικές διαφορές. Δεν με συγκινούν αυτά, με αφήνουν πλήρως αδιάφορο. Έπρεπε να γίνουν αθλητικά έργα από τους πόρους της περιφέρειας Αττικής, έχει το πλεόνασμα των 313 εκατ. ευρώ, έχει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, έχει και τους ευρωπαϊκούς πόρους. Από τους πόρους της περιφέρειας Αττικής δίνουμε ένα μικρό κομμάτι προς τον αθλητισμό γιατί πρέπει να στρέψουμε προς εκεί και το ενδιαφέρον των νέων. Δεν είναι δυνατόν από την μία να λέμε ότι οι νέοι δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό και από την άλλη να μην τους δίνουμε τίποτα. Όσο για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, θέλω να πω δημοσίως και με το χέρι στο Ευαγγέλιο ότι δεν είχα, δεν έχω και δεν θα έχω καμία σχέση».