Τι να σου πουν εσένα οι δημοσκοπήσεις…

Τέταρτη δύναμη την ΑΕΚ στην κατάταξη των φιλάθλων (!), ύστερα από δημοσκόπηση για λογαριασμό αθλητικής ιστοσελίδας. Το περίεργο ότι την προσπέρασε ο -εδώ και δώδεκα χρόνια άτιτλος- ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ σύμφωνα με εταιρεία δημοσκοπήσεων, για λογαριασμό αθλητικής ιστοσελίδας που πραγματοποίησαν την έρευνα, βγαίνει σαν τέταρτη δύναμη στις οπαδικές προτιμήσεις του κόσμου.

Αν αναλογιστεί κανείς τι έχουν περάσει οι “Κιτρινόμαυροι”, θα μπορούσες να πεις ότι έχει κάποια δείγματα πραγματικότητας. Η ΑΕΚ, από το 2008 που αναφέρεται και η αρχή της πτώσης από την τρίτη θέση(από προηγούμενες δημοσκοπήσεις), πέρασε δύσκολα χρόνια, αλλά όχι και πέτρινα χωρίς τίτλους. Η “Ένωση” βρέθηκε στον τελικό του 2009 κόντρα στον Ολυμπιακό που ηττήθηκε στα πέναλτι 14-15(κανονική διάρκεια 3-3, παράταση 4-4), αλλά το 2011 βρέθηκε πάλι στον τελικό αλλά αυτήν την φορά κέρδισε τον Ατρόμητο 3-0 και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος. Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε είναι ότι, η ΑΕΚ ναι μεν πέρασε δύσκολα χρόνια και θα έχασε σίγουρα κάποιους οπαδούς, αλλά δεν γίνεται η ομάδα που την προσπερνάει στις δημοσκοπήσεις να είναι ο -εδώ και δώδεκα χρόνια άτιτλος- ΠΑΟΚ.

Μια ομάδα, που μπορεί να έχει μια ποδοσφαιρική και διοικητική ανάκαμψη, αλλά λείπει αρκετά χρόνια και από κατακτήσεις πρωταθλήματων ή κυπέλλου, ενώ πέρυσι έκανε την εμφάνιση του μετά από καιρό σε έναν τελικό Κυπέλλου και συνετρίβη από τον Παναθηναϊκό, μένοντας και πάλι χωρίς τίτλο.

Περίεργα αποτελέσματα έβγαλαν οι δημοσκοπήσεις, αλλά η αλήθεια είναι μια, η ΑΕΚ και ο κόσμος της γεμίζουν το ΟΑΚΑ περισσότερο από πολλά γήπεδα της Super League, ενώ το ίδιο γίνεται και στο μπάσκετ. Να τονίσουμε επίσης, ότι το μεγαλύτερο sold out που έγινε την εφετινή χρονιά βάφτηκε κιτρινόμαυρο, από 70.000 Ενωσίτες στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, την περασμένη εβδομάδα μάλιστα, στο Κύπελλο Ελλάδος.

ΑΕΚ, τι να σου πουν εσένα οι δημοσκοπήσεις…

Διαβάστε αναλυτικά κάποια στατιστικά από την δημοσκόπηση της Metron Analytics:

«Ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτη ποδοσφαιρική οπαδική δύναμη σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων οπαδών, ωστόσο το ποσοστό του αγγίζει το 29% που μεταφράζεται σε περίπου 2.600.000 οπαδούς.
✓ Η διαφορά του από τον δεύτερο Παναθηναϊκό που συγκεντρώνει το 27% των προτιμήσεων ανέρχεται πια μόλις σε 200.000 άτομα.
✓ Τρίτη οπαδική ποδοσφαιρική δύναμη πια στην Ελλάδα είναι ο ΠΑΟΚ (12%), ο οποίος προσπέρασε την ΑΕΚ!
✓ Από το 2008 και μετά (όπως με ενημερώνει με βάση το αρχείο της η Metron Analysis) η ΑΕΚ παρουσιάζει μία έντονη πτώση στην δημοφιλία της και φέρεται να έχει πολύ σημαντικές οπαδικές απώλειες που πλησιάζουν το 3%, που αναλογικά πλησιάζει τις 300.000 άτομα.
✓ Οι υπόλοιπες εμφανίζουν σχεδόν αμετάβλητα ποσοστά προτίμησης σε σχέση με την έρευνα του 2008.
✓ Σημαντικό επίσης είναι πως περίπου ένας στους 10 Έλληνες (ποσοστό 11%) δηλώνει ότι δεν υποστηρίζει καμία ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα».