Κοτσάτος: «Να τελειώσει την εξυγίανση η ΑΕΚ»

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής έβαλε φρένο στους υψηλούς στόχους που θα μπορούσε να διεκδικήσει η ΑΕΚ στην Α1.

Αρκετά σκληρά αλλά ρεαλιστικά λόγια είπε ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είπε στη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα της Ένωσης κόντρα στο Ψυχικό ότι πρώτος στόχος είναι η εξυγίανση του Δικεφάλου καθώς και η σταθεροποίησή του στην Α1.

Αυτό μπορεί να μεταφραστεί ως ότι δεν πρόκειται να δαπανηθούν χρήματα για το κτίσιμο μιας ομάδας αρκετά ανταγωνιστικής αφού πρώτο πρέπει η ΑΕΚ να ξεχρεώσει και μετά να θέσει υψηλούς στόχους.

«Να σταθεροποιηθεί στην Α1 η ΑΕΚ, να τελειώσει η εξυγίανση της. Όταν αναλάβαμε εμείς, κανείς δεν πίστευε πως η ΑΕΚ θα ανέβαινε στην Α1. Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει μέταλλο, γιατί την ομάδα δεν την κάνουν μόνο τα λεφτά. Η ΑΕΚ πρέπει να σταθεροποιηθεί στην Α1, και όταν το καταφέρει αυτό, να διεκδικήσει την κορυφή», ήταν το αρχικό σχόλιο του Κοτσάτου στην ΝΕΡΙΤ.

Στην συνέχεια, ο Κοτσάτος αναφέρθηκε και στο γηπεδικό, όπου τόνισε πως πρέπει η κυβέρνηση να λογικευτεί και να επιτρέψει στην Ένωση να χρησιμοποιήσει ως έδρα το κλειστό του Γαλατσίου για «να το αναγεννήσει και να το μετατρέψει σε ΑΕΚούπολη».

«Το γηπεδικό είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει την ομάδα, και κυρίως τις ακαδημίες της. Γιατί ομάδα χωρίς ακαδημίες δεν υφίσταται. Το κλειστό του Γαλατσίου έχει μπει σε διαγωνισμό. Η κυβέρνηση πρέπει να λογικευτεί, να το δώσει στην ΑΕΚ να το αναγεννήσει και να το μετατρέψει σε ΑΕΚούπολη».