Μην θυμίσει τελικό του 2010…(ΦΩΤΟ)

Παράδειγμα προς αποφυγήν είναι για όλους ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ 2010, που πραγματοποιήθηκε στην Λαμία και στιγματίστηκε με τα επεισόδια.

Η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ έχουν βρεθεί τρεις φορές σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ, με τους “Κιτρινόμαυρους” να το κατακτούν μια φορά το 2013 με 27-23, ενώ το 2012 το έχασαν 25-24. Η τρίτη όμως φορά δεν βρήκε νικητή, αφού αποβλήθηκαν και οι δυο ομάδες από τον τελικό για τα αίσχη που έλαβαν χώρα στην Λαμία το 2010.

Η ΑΕΚ βρέθηκε το 2010 για πρώτη φορά απ’ την πενταετή ίδρυση του τμήματος, σε ένα φάιναλ φορ Κυπέλλου, μαζί με τα Βριλήσσια, τον Δούκα και τον ΠΑΟΚ. Κατάφερε μάλιστα να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, που θα την έβρισκε αντιμέτωπη με τους Θεσσαλονικείς. Η κόντρα που είχαν οι οπαδοί των δυο ομάδων, λόγω της δυναμικότητας τους σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και λόγω ιστορίας, πραγματοποίησαν για αρχή την πόλη της Λαμίας, αλλά ύστερα και το Δημοτικό κλειστό γήπεδο της Λαμίας, σε αρένα “χουλιγκάνων”.

Οι οπαδοί των δυο ομάδων, ενεπλάκησαν μεταξύ τους σε επεισόδια σε σημείο να κινδυνεύσει και άμαχος πληθυσμός, στους δρόμους της Λαμίας. Οχτώ οπαδοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παραστούν οι πρώτες βοήθειες, τρεις της ΑΕΚ και πέντε του ΠΑΟΚ, απ’ όσο έγινε γνωστό ύστερα από κάποιες μέρες απ’ την αστυνομία.

Ο τελικός όπως ήταν αναμενόμενο δεν έγινε ποτέ, οι δυο ομάδες αποβλήθηκαν, την θέση τους πήραν τα Βριλήσσια με τον Δούκα, αλλά με τον τελικό να πραγματοποιείται μετά από μήνες στο γήπεδο του Βύρωνα στην Αθήνα με την ομάδα του Δούκα να κερδίζει με 26-23 τα Βριλήσσια.

Η ευχή όλων δεν είναι άλλη, απ’ το να μην επαναληφθεί αύριο (29/03, 15:00) στην Πυλαία, ο τελικός της Λαμίας γιατί θα ξυπνήσουν κακές μνήμες για το φίλαθλο ιδεώδες και το φίλαθλο κοινό.

Φωτογραφίες από το “μαύρο” τελικό του 2010 στη Λαμία:

cover epeisodia01 epeisodia02 epeisodia03 epeisodia04 epeisodia05.