Γλίτωσαν τα… χειρότερα!

Μικρότερες από εκείνες που θα μπορούσαν να έχουν επιβληθεί ήταν οι ποινές για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στα όσα έγιναν στο τελικό Κυπέλλου χάντμπολ.

Συγκεκριμένα, στην ΑΕΚ επιβλήθηκε ποινή 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, 20.000 ευρώ πρόστιμο και έγγραφη επίπληξη για προκληθείσα δυσφήμιση του αθλήματος.

Στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και έγγραφη επίπληξη για προκληθείσα δυσφήμιση του αθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αν οι δύο ομάδες είχαν τιμωρηθεί με βάση «δυσφήμιση του αθλήματος» θα κινδύνευαν με μηδενισμό από το πρωτάθλημα.

Με απόφαση της Αθλητικής Δικαστή επεβλήθησαν οι παρακάτω ποινές:

1α) Αθλητικό Σωματείο «Α.Ε.Κ.», αναγνωρίζει ελαφρυντικό προγενέστερης καλής αθλητικής διαγωγής και επιβάλλει: α) την ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000 €) ευρώ και β) έγγραφη επίπληξη για την προκληθείσα δυσφήμιση του αθλήματος.

β)Αθλητικό Σωματείου «Π.Α.Ο.Κ.», αναγνωρίζει ελαφρυντικό προγενέστερης καλής αθλητικής διαγωγής. Κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό τα παραπτώματα υπάγονται στο άρθρο 10 παρ.2 περ.i του πειθαρχικού κανονισμού της ο.χ.ε. και επιβάλλει: α) πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000 €) ευρώ και β) έγγραφη επίπληξη για την προκληθείσα δυσφήμιση του αθλήματος. (αριθμ. απόφασης 38/2015 ) Αριθμ. Αγώνα 15202101.