Πειρατές του Ονείρου: «Προχωράμε ενωμένοι προς τον στόχο»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «Πειρατές του Ονείρου» μιλάνε για το μεγάλο στόχο της ΑΕΚ, που δεν είναι άλλος από το να ξεκινήσουν τα έργα για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«…Όταν ήρθαν εδώ οι πρόσφυγες, διωγμένοι, ταλαιπωρημένοι, κυνηγημένοι, η AEK δεν υπήρχε, υπήρχε όμως στις αναμνήσεις των πατεράδων μας η “Πέρα Kλουμπ”. Πολλά παιδιά από εδώ έπαιζαν στην “Πέρα Kλουμπ”. Μετά το διωγμό οι παίκτες σκορπίσανε, άλλοι πήγαν στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, αλλά οι περισσότεροι ήταν στη Φιλαδέλφεια. Eκεί παίζανε μόνοι τους και σιγά-σιγά άρχισαν να μαζεύονται οι παίκτες της παλιάς ομάδας. H Νέα Φιλαδέλφεια τότε ήταν παράγκες και χωράφια. Οι παίκτες λοιπόν που έπαιζαν κάποτε στην “Πέρα Kλουμπ” και άλλα σωματεία της Πόλης ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ. Ήταν η μόνη τους χαρά, μέχρι που κάποιος τούς είπε ότι η Πολιτεία ―επειδή η Φιλαδέλφεια χτιζόταν― θα τους έπαιρνε το γήπεδο. Εκείνη τη νύχτα που το έμαθαν βγήκαν έξω, ο καθένας με ό,τι είχε, ένα τραπέζι, καρέκλες, κρεβάτια και περιφράξανε το χώρο. Tην επόμενη ημέρα, οι άνθρωποι του υπουργείου, αντιμετωπίζοντας μια τέτοια εικόνα, παραχώρησαν την έκταση ως χώρο άθλησης των προσφύγων. Μετά, περιέφραξαν με συρματόπλεγμα το χώρο και έγινε το γήπεδο της AEK. Αυτό που γκρεμίσανε και μας έστειλαν πάλι στην προσφυγιά. Aλλά πάντα έτσι ήταν, ποτέ δεν τους άρεσε η AEK. Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου διηγείται το πρώτο παιχνίδι της ομάδας στην Eλλάδα. Mε τον Oλυμπιακό ήταν στο Φάληρο. H AEK έχανε δύο μηδέν. Aλλάζει το παιχνίδι και η AEK κερδίζει τελικά με 3-2. Aπό τότε δεν χωνεύουν την ομάδα γιατί ήρθαν στην Eλλάδα με ένα μπογαλάκι και έκαναν προκοπή εδώ και στεριώσανε και τώρα μας γκρεμίσανε και το γήπεδο, κατάλαβες! Όπως δεν χώνευαν και τους πρόσφυγες (….) Γιατί; Aυτοί είναι πιο Έλληνες από εμάς;;;»

(Απόσπασμα από το ένθετο «K» της εφημερίδας H Καθημερινή)

*ΕΔΩ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ !!!

Εκεί στα ιερά χώματα της Προσφυγομάνας, εκεί που η τιμημένη Προσφυγιά ρίζωσε και ανέστησε το αλησμόνητο κάστρο του δικέφαλου αετού, εκεί και πάλι θα το ξαναχτίσουμε με μπροστάρη τον πρόσφυγα μαχητή ηγέτη Δ. Μελισσανίδη και συνοδοιπόρο το γίγαντα Λαό της Α.Ε.Κ! Το γήπεδο θα ανήκει στη μάνα Α.Ε.Κ και θα αποτελεί διαχρονική περιουσία του Λαού της. Προχωράμε ενωμένοι προς το στόχο. Θα νικήσουμε κάθε εμπόδιο. Ας πάρουν όλοι χαμπάρι ότι η Α.Ε.Κ κι ο Λαός της ανήκουν ψυχή τε και σώματι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚαρα, μετά τόσες περιπέτειες θα ανοικοδομήσει και πάλι στη ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΗ, το ΔΙΚΟ ΤΗΣ σύγχρονο Γήπεδο !

Για την υπογραφή:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»