«Έφυγα Νοέμβρη και η ομάδα έπεσε Απρίλη»

Ο Μάνος Μακρής ανέλαβε πέρυσι το τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ, αλλά η ομάδα δεν παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο φέτος. Ο ίδιος αποχώρησε στο ξεκίνημα της σεζόν και τόνισε πως ο υποβιβασμός δεν αποτελεί μόνο δική του ευθύνη.

«To 2013 βγήκε μια διοίκηση εκλεγμένη. Την ευθύνη την είχαν αυτοί που πήραν τις τύχες της Ερασιτεχνικής. Η περσινή μια πετυχημένη χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Στη συνέχεια παραιτήθηκε ο Κοτσάτος, αλλά ο σχεδιασμός της ομάδας παρέμεινε όπως είχε συμφωνηθεί ανάμεσα σε μένα και τους Κοτσάτο, Αλεξίου έτσι ώστε η ομάδα να πάει πιο μπροστά. Εμένα δεν με κάλεσε ποτέ η διοίκηση να μου πει ότι άλλαξαν τα δεδομένα. Εγώ με τον Καμαρίκο ήμασταν εκεί για να τρέξουμε ένα τμήμα. Πώς λέει ο κ. Αλεξίου ότι δεν έχει ανάμειξη; Τον πρώτο χρόνο δηλαδή είχε ανάμειξη και φέτος δεν είχε;

Μετά τον Οκτώβρη όταν τελείωσε το Λιγκ Καπ  είδαμε ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να σταθεί οικονομικά. Έψαχνα να βρω τον κύριο Αλεξίου, τον οποίον και δεν έβρισκα. Μέχρι εκεί που είχα ευθύνες τις ανέλαβα. Τα έσοδα δεν τα είχα υπολογίσει εγώ, τα είχαν υπολογίσει οι διοικούντες. Ο κύριος Αλεξίου τα ρίχνει όλα σε μένα, λέγοντας ότι έδωσε την ομάδα εν λευκώ. Βρήκαμε τον Μακρή και τον χτυπάμε. Η αλήθεια είναι μια και δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Δεν τηρήθηκαν οι διακανονισμοί γιατί δεν υπήρχε η διοίκηση. Έγινε ποτέ κανένα συμβούλιο; Πώς δίνουμε ένα τμήμα έτσι και μετά ρίχνουμε το μπαλάκι στον έναν και στον άλλον.

Εγώ εγγράφως έδωσα την παραίτηση μου τον Οκτώβρη. Είπα φεύγω γιατί δεν μπορεί η ΑΕΚ να αντέξει αυτόν τον προϋπολογισμό. Από πέρυσι η ομάδα ήταν απλήρωτη από τον Δεκέμβρη και παρόλα αυτά έκανε υπερπροσπάθεια για να παραμείνει ενωμένη. Ο Μακρής έφταιγε και τότε. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είμαι οικονομικός παράγοντας. Έκανα τον μάνατζερ, τον έφορο, τον πρόεδρο. Έκανα τα πάντα. Μετά τον Οκτώβρη έγινε τίποτα; Ο Κατσαδήμας δεν πήγε στην προπόνηση και είπε τέλος ο Μακρής και ο Καμαρίκος και ότι θα βρεθεί άλλη λύση; Αυτά έγιναν Νοέμβρη και η ομάδα έπεσε Απρίλη. Πώς λοιπόν φταίει μόνο ο Μακρής; Ο Μακρής φταίει που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές ξένων; Πρέπει κάποια στιγμή η ΑΕΚ να δει τι θέλει να κάνει και που μπορεί να πάει και ποια τμήματα μπορεί να συντηρήσει. Και στην Α2 θα χρειαστούν χρήματα».

Πηγή: Ώρα των Σπορ