Μαντέκας: «Tα πράγματα για την ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολα»

Ο Γιάννης Μαντέκας ήταν εκ των ηγετών της ΑΕΚ στο βόλεϊ πέρυσι. Λίγο πριν ξεκινήσει η φετινή σεζόν και αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα, μετακόμισε στην Κηφισιά, ενώ τον Φεβρουάριο πήρε μεταγραφή για την Αλ Μπαχαράκ του Μπαχρέιν. Ο πολύπειρος ακραίος αναφέρθηκε στα λάθη που οδήγησαν την ΑΕΚ στον υποβιβασμό.

«Το τρόπαιο του Λιγκ Καπ που κατακτήθηκε πέρυσι θα μπορούσε να είναι η αρχή για ακόμη καλύτερες μέρες για την ΑΕΚ. Οικονομική εξυγίανση, καλύτερη οργάνωση, προγραμματισμός, ένα γήπεδο ίσως πιο κοντά στη φυσική της έδρα. Και αυτά θα μπορούσαν να γίνουν γιατί η ομάδα είχε πλέον βρει την προσωπικότητα της, είχε ένα καλό κορμό να χτίσει πάνω του για τα επόμενα χρόνια και το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια καλή οργάνωση. Δυστυχώς τα πράγματα δεν έγιναν όπως θα έπρεπε. Κακή οργάνωση, απουσία χρηματοδότησης, κακός προγραμματισμός και το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Μετά την αποχώρηση παικτών και προπονητών, η ομάδα ήταν λογικό ότι θα υποβιβαζόταν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φταίνε οι παίκτες που έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα και που πίστεψαν ότι τα πράγματα θα γίνονταν καλύτερα. Και ο κόσμος που στήριξε την ομάδα κα ήταν εκεί όταν πήρε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της, τώρα βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Από εδώ και πέρα τα πράγματα για την ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολα. Με επιπρόσθετα χρέη και ένα πρωτάθλημα που δεν είναι πόλος έλξης χορηγών και εσόδων και σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει στο όνομα της ΑΕΚ. Αν θέλει να ξαναβρεί τον δρόμο της, πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση. Να αποπληρώσει τα χρέη της που αποτελούν βάρος και σιγά-σιγά με ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα να κάνει σταθερά βήματα και σε βάθος χρόνου να γίνει ένα υγιές σωματείο».

Πηγή: Ώρα των Σπορ