Νίκησε και παρέμεινε μόνη πρώτη!

Διπλό που την κρατάει μόνη πρώτη στην βαθμολογία των πλέϊ οφ, πήρε η ΑΕΚ κόντρα στην Λάρισα που την νίκησε με 1-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ανέστης, σκόρερ με σουτ «κεραυνό» ο Πλατέλλας. Κακή εμφάνιση της ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο.

Η ΑΕΚ με το μεγάλο διπλό που πήρε μέσα στο Αλκαζάαρ από την Λάρισα, την καθιστά μόνη πρώτη στην βαθμολογία των πλέϊ οφ, αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το στραβοπάτημα του Ηρακλή. Όμως η εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στην Λάρισα και ειδικότερα στο δεύτερο μέρος του αγώνα προβλημάτισε, παρότι πήρε την νίκη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Ανέστη.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή αλλά χωρίς να δημιουργεί κάποια καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Το ίδιο έπραττε και η Λάρισα που είχε κλειστεί πίσω αμυντικά, κρατώντας το μηδέν στα μετόπισθεν και με κάποιες αντεπιθέσεις προσπαθούσε να απειλήσει την «Ένωση».

Η ΑΕΚ έχοντας την μπάλα στην κατοχή της για αρκετή ώρα και με την πίεση που άσκησε στην άμυνα της Λάρισας, κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Βαγγέλη Πλατέλλα στο 42’. Ο Έλληνας εξτρέμ του «Δικεφάλου», έκλεψε την μπάλα στον άξονα, έκανε δυο βήματα και με ένα σουτ «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Αποστολίδη, βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, που παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η Λάρισα στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάνοντας αυτό που δεν έκανε στο πρώτο μέρος, πίεζε ψηλά την «Ένωση» ψάχνοντας να βρει διαδρόμους για το γκολ. Η ΑΕΚ απ’ την άλλη δεν βγήκε ποτέ έξω στον αγωνιστικό χώρο, αφού η παρουσία της ήταν διακριτική.

Με τον Πινδώνη σε δυο περιπτώσεις είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει η ΑΕΚ, αλλά ο Γιάννης Ανέστης ήταν εκεί και κατέβασε τα ρολά. Όπως και στην φάση του 75’ με το σουτ του Γιαντσή, που και εκεί είπε όχι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, που χωρίς αμφιβολία ήταν και ο MVP του «Δικεφάλου».

Η ΑΕΚ δεν έκανε καμία σπουδαία φάση στο δεύτερο μέρος, αφού βολεύτηκε με το σκορ του πρώτου ημιχρόνου και το διατήρησε μέχρι τέλος. Προβλημάτισε πολύ η εμφάνιση της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος και για την κακή αμυντική λειτουργία, αλλά και για την νοοτροπία να κρατήσει το σκορ και να μην κυνηγήσει ακόμα ένα γκολ.

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ, παραμένει μόνη πρώτη πλέον στον βαθμολογικό πίνακα των πλεΪ οφ, ύστερα από την ήττα του Ηρακλή με 1-0 απ’ τον Απόλλωνα.