Απίστευτο: Απαλλάχθηκε η Βέροια για το 3-0 με τον Ολυμπιακό!

Απαλλακτική ήταν η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για τη Βέροια, σχετικά με την υπόθεση του αγώνα της 6ης Ιανουαρίου 2013 με τον Ολυμπιακό (3-0), ο οποίος είχε θεωρηθεί ύποπτος προς χειραγώγηση για στοιχηματικούς λόγους! Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι Αρβανιτίδης, Λαναρής.

Κανονικά στη Super League θα αγωνιστεί η Βέροια τη νέα σεζόν, αφού η Π.Ε. της λίγκας την απάλλαξε για το διαβόητο ματς με τον Ολυμπιακό προ διετίας στο Καραϊσκάκη, το οποίο είχε θεωρηθεί ύποπτο για χειραγώγηση. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε λήξει 3-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (54′, 86′ πεν., 91′) και ενώ το πρώτο είχε ολοκληρωθεί χωρίς σκορ. Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Αρβανιτίδης και ο πρώην γενικός αρχηγός Γιώργος Λαναρής είχαν κατηγορηθεί ότι έδωσαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας την εντολή να ηττηθούν.

Αμφότεροι αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών, όπως απαλλακτική ήταν και η απόφαση για τον σύλλογο που πλέον μένει στην κατηγορία αν φυσικά δεν ασκήσει έφεση ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας.

Αναλυτικά, η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής:

«Α) ΠΑΕ Βέροια, Γ.Λαναρή (Γενικό αρχηγό), Γ.Αρβανιτίδη (Πρόεδρο): διότι: «Βάσει των αναφερομένων στην από 11/5/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένη στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 14-5-2015 και ώρα 13:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ κατ΄ άρθρα 20, 22, 38, 39 του Π.Κ. της ΕΠΟ έτους 2014. Απαλλάσσει τους 2ο και 3ο εγκαλουμένους λόγω αμφιβολιών».

Πηγή: sdna