«Τρομερός συναγωνισμός στην ομάδα!»

Καλεσμένοι σε τηλεοπτική εκπομπή, ήταν οι Γιώργος Νικολάου, Ζήσης Σαρικόπουλος και Μιχάλης Καμπερίδης.

Στο κανάλι ΑΡΤ ήταν καλεσμένοι ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο Μιχάλης Καμπερίδης και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ, Γιώργος Νικολάου. Ο Σαρικόπουλος ρωτήθηκε για την φετινή σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και για την επόμενη χρονιά, όπως και για τον υγιή συναγωνισμό στην ομάδα που υπήρξε μετά τις προσθήκες που έγιναν μέσα στην σεζόν.

Ο Μιχάλης Καμπερίδης μίλησε για τον δανεισμό του στην Ισπανική, Ουέσκα, αλλά και για τον προσωπικό του στόχο που θα έχει με την ΑΕΚ.

Ο Γιώργος Νικολάου, μίλησε για αρκετά θέματα της διοίκησης, αλλά μίλησε και για την ομάδα του 2002 και τον τίτλο που πήρε η τότε ομάδα.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Ζηση Σαρικόπουλου:

Για τη φετινή σεζόν: «Υπάρχει πικρία, αλλά δεν ειναι αποτυχημένη. Είναι η πρώτη φορά σε ομάδα μου που ο στόχος άλλαξε τέσσερις φορές ο στόχος.Είναι περίεργο. Βρισκόμαστε σε μια ομάδα που υπάρχει δεδομένα πίεση. Υπάρχει απαίτηση. Καλώς ή κακώς είσαι η ΑΕΚ. Δεν έχεις την πολυτέλεια να μην χτυπάς παιχνίδια. Έγιναν οι κατάλληλες προσθήκες, σκεφτήκαμε το “ταβάνι” μας, με τον Ολυμπιακό κερδίζαμε στο ΣΕΦ μέχρι το 39. Ήταν θέμα χημείας, αφομοίωσης το πώς πήγε η σεζόν».

Για την ενίσχυση της ΑΕΚ μέσα στη χρονιά: «Κάθε μέρα η προπόνσηη ήταν μια μάχη. Τρομερός συναγωνισμός. Ήμουν ευτυχής που ήμουν συμπαίκτες με τον Ποπς. Κορυφαίος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με βελτίωσε η δουλειά μαζί του».

Για την επόμενη χρονιά «Υπάρχει ένα υγιές πλάνο, λογικά και θα υπάρχει και μεγαλύτερη σαφήνεια για την επόμενη σεζόν. Εμείς, μόλις επιστρέψαμε στην Α1, βλέπουμε όλοι πώς ενδιαφέρονται, πώς ανακαλύπτουν και αναγνωρίζουν στην Ευρώπη τη δουλειά που κάνει η διοίκηση, το πόσο έχει αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια».

Για το ποιους θα ήθελε και του χρόνου συμπαίκτες: «Το ιδανικό θα ήταν να μείνουν όλοι, απο εκεί και πέρα δεν είναι θέμα δικό μου. Για μένα, μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, είχαμε τον καλύτερο ελληνικό κορμό. Μπορεί να είμαστε μόνο τρεις με συμβόλαια στην ομάδα, αλλά θα είμαστε σύντομα παραπάνω Έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες. Ο κοόυτς έχει ξαναβρεθεί στην ίδια θέση. Θα είμαστε παραπάνω από πλήρεις με 2 παίκτες σε κάθε θέση. Είμαι αισιόδοξος».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να μπει «σφήνα» στους τελικούς: «Να σπάσει τη μονοτονία; Γιατί όχι; Μακάρι».

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Μιχάλης Καμπερίδης:

Για τον δανεισμό του στην Ουέσκα: «Το επίπεδο στην Ισπανία είναι τελείως διαφορετικό. Όχι μόνο μπασκετικά. Ο κόσμος γεμίζει τα γήπεδα σε όλες τις κατηγορίες. Η οικονομία είναι διαφορετική. Το πώς αντιμετωπίζουν όλοι τον αθλητισμό, επίσης».

Για το αν πιέστηκε παραπάνω στην ΑΕΚ, λόγω ηλικίας: «Είχα την ίδια πίεση με τους συμπάικτες μου. Όλοι ήμασταν συνειδητοποιημένοι. Θέλαμε να βελτιωνόμαστε, να αποκτήσουμε “χημεία”. Ήταν πολύ μακρύς ο δρόμος τότε. Κοιτάζαμε την κάθε μέρα ξεχωριστά».

Για τον προσωπικό στόχο του με την ΑΕΚ: «Ποιος δεν θα θέλε να αγωνιστεί σε τέτοια ομάδα; Η ΑΕΚ θέλει να πρωταγωνιστήσει και εγώ θέλω να δουλεύω, να βελτιώνομαι και να παίξω. Να είμαι κι εγώ ένα κομμάτι της ομάδας».

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Γιώργος Νικολάου:

Για τη φετινή σεζόν της ΑΕΚ: «Είχα πει στο ξεκίνημά της: «μην ανησυχείτε». Η ΑΕΚ ξεπέρασε πολύ γρήγορα τις δυσκολίες και πέτυχε το καλύτερο δυνατό. Θα μπορούσε και παραπάνω. Ήταν ευλογία η εμφάνιση του Μάκη Αγγελόπουλου, που έδωσε άλλον αέρα και με την προσθήκη του Ντράγκαν Σάκοτα».

Για τον κόσμο: «Ανθρώπινο είναι να υπάρχουν απαιτήσεις από τον κόσμο. Η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πού βρισκόμασταν τα περασμένα χρόνια».

Για ενδεχόμενες ομοιότητες με το 2002: «Η ΑΕΚ μοιάζει στο σχεδιασμό με την ΑΕΚ. Και συμβολικά να το δει κανείς με την παρουσία του Ντράγκαν Σάκοτα. Κοινά στοιχεία με τον Φιλίππου έχει ο Αγγελόπουλος. Αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι ένας Ενωσίτης με παρελθόν στην ΠΑΕ και την Ερασιτεχνική. Δεν είναι… χθεσινός και ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει».

Για το πρωτάθλημα: Είναι ευχάριστο ότι ενισχύεται. Υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν χρήματα. Οι οκτώ πρώτες ομάδες έπαιξαν πολύ καλά. Μόνο ο Πανιώνιος δεν ανταποκρίθηκε. Ας μείνουμε σε αυτό και ας μην γκρινιάζουμε. Η ΑΕΚ θα κοιτάξει το συμφέρον της. Μακάρι να το κοιτάξουν όλοι».

Για την Ευρώπη: «Τη Δευτέρα υπάρχει το ραντεβού με τον κύριο Μπερτομέου στη Βαρκελώνη και νομίζω ότι εκεί θα “κλειδώσει” σε ποια διοργάνωση θα αγωνίζεται του χρόνου η ΑΕΚ».

Για το αν ήταν πετυχημένη η σεζόν: «Πολύ πετυχημένη σεζόν. Ο κόσμος να είναι έτοιμος. Τα καλύτερα έρχονται».