Ατματσίδης: «Με καθαρό μυαλό τις κατάλληλες αποφάσεις»

Στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μίλησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος, Ηλίας Ατματσίδης. Θέμα των δηλώσεών του ήταν η πορεία της ομοσπονδιακής ομάδας μετά και την ήττα από τα νησιά Φερόε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Η ήττα στα Νησιά Φερόε: «Δεν νομίζω ότι είναι θέμα μόνο η χθεσινή ημέρα. Από την αρχή φάνηκε ότι κάποια πράγματα δεν προγραμματίστηκαν σωστά. Δεν το περιμέναμε ότι θα χάναμε δύο φορές απο τα Νησιά Φερόε. Ούτε εμείς, ούτε η ομάδα, ούτε οι ίδιοι στα Νησιά Φερόε. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο έτσι είναι όμως».

Η επόμενη ημέρα της Εθνικής: «Πρέπει με καθαρό μυαλό να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Δεν πρέπει να παραιτηθούνε εντελώς στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουμε την εικόνα μας. Δεν τους αξίζει τέτοια εικόνα. Αυτοί στενοχωριούνται περισσότεροι απ’ ότι εμείς».

Ποιος ευθύνεται περισσότερο: «Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Εγώ δεν βλέπω αν φταίει ο προπονητής ή η ΕΠΟ. Όλοι φταίνε. Δεν είναι μόνο θέμα αγωνιστικής κατάστασης, αλλά και ψυχολογικής. Δεν διακρίνω το ίδιο δέσιμο με το παρελθόν. Πρέπει τώρα να μιλάνε λιγότερο και να δουλεύουν περισσότερο. Νομίζω ότι το κάνουν πολύ αυτό, το να λένε δηλαδή ότι φταίει ο ένας και φταίει ο άλλος. Δεν χρειάζεται προπονητής για να νικήσεις τα Νησιά Φερόε. Πρέπει να στηριχθούν στο ψυχολογικό κομμάτι και δεν πιστεύω ότι είναι κακοί παίκτες.

Δεν είναι κακός προπονητής ο Ρανιέρι, αλλά δεν ταίριαζε να είναι αυτός προπονητής σε μια τέτοια περίοδο, με πολλές αλλαγές. Θα έπρεπε να είναι κάποιος γνώστης της ελληνικής κατάστασης. Επιπλέον, δεν πιστεύω ότι δεν έπρεπε να γίνει τόσο μαζική ανανέωση. Ίσως υπήρξε εφησυχασμός, ίσως λόγω της κλήρωσης που είχαμε. Ίσως να επηρεάστηκαν οι παίκτες και από το χάλι στην οικονομική κατάσταση. Δεν ξέρω τι να πω…

Έφυγαν παίκτες που έχουν προσφέρει πολλά όπως ο Καραγκούνης, αλλά και ο Κατσουράνης που δεν έχει σημαντική συμμετοχή στα τελευταία ματς. Δεν υπάρχει στιβαρό όνομα, αν και έχουμε πολλούς καλούς παίκτες, όπως ο Παπασταθόπουλος που είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Λείπει ίσως ο Καραγκούνης στα αποδυτήρια. Θα πρέπει να διαφυλάξουν τώρα το καλό κλίμα που είχε η Εθνική όλα αυτά χρόνια, διότι αν χαθεί κι αυτό… Θα πρέπει να είναι μια γροθιά, όλοι ενωμένοι. Το είχα πει και χθες δεν γίνεται να κάνει το πέντε στα πέντε».