Σάκοτα: «Θα υπάρξει πρόβλημα, αν δεν υπάρξει συμφωνία»

Στο σέρβικο τύπο και πιο συγκεκριμένα στο zurnal.rs, μίλησε ο προπονητής της Ένωσης, Ντράγκαν Σάκοτα. Ο κόουτς της Ένωσης μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας και κατά πόσο επηρεάζουν το μπάσκετ.

«Ποτέ δεν ήμουν ενεργός με τα πολιτικά. Αλλά, σίγουρα αυτή η κυβέρνηση είναι στην εξουσία λόγω της δυσαρέσκειας του κόσμου για τη διακυβέρνηση των περασμένων ετών. Η πολιτική της δεν ”αρέσει” στην υπόλοιπη Ευρώπη και γι’ αυτό δεν έχει υπάρξει συμφωνία μέχρι τώρα. Ακόμα δεν ξέρουμε πολλές λεπτομέρειες, αλλά δεν είναι ωραίο να μην έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία».

Ερωτώμενος για το αν ισχύει ότι η κρίση είναι μεγάλη στην Ελλάδα, είπε: «Όχι πολύ. Υπάρχει βενζίνη κανονικά και δεν υπάρχουν ουρές στα πρατήρια. Το μόνο που γίνεται είναι ότι δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα, γιατί δεν μπορούν να πάρουν αρκετά από τα ΑΤΜ. Αυτό ως το πούμε είναι ένα πρόβλημα. Γενικά η ζωή κυλά ομαλά εδώ. Σίγουρα όμως θα αλλάξει αν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση. Όμως, ελπίζω αυτό να μην γίνει. Τώρα δυσκολεύονται κάποιες επιχειρήσεις, αλλά και ο τουρισμός».

Απαντώντας για το αν οι εξελίξεις αυτές έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στο μπάσκετ, τόνισε: «Όχι ακόμα. Οι μεταγραφές γίνονται κανονικά. Αν δεν λυθεί γρήγορα το πρόβλημα, σίγουρα θα υπάρξει ένα πρόβλημα στο πρόγραμμα και στις πληρωμές. Όμως, αν υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες, τότε σίγουρα η ζωή θα είναι όπως και πριν».