Θέλει Τσαλμπούρη η ΑΕΚ!

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ έχει κεντρίσει ο νεαρός μπασκετμπολίστας Γιώργος Τσαλμπούρης. Ενδιαφέρον έχει δείξει και ο Ολυμπιακός με τον Άρη.

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει από νωρίς νωρίς το παιδομάζωμα, που θα στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια την ομάδα. Έχει κλείσει τον ταλαντούχο Μωραΐτη, είναι κοντά στην απόκτηση του Σκουλίδα, ενώ κοιτάει ζεστά και την περίπτωση του Σταμάτη, αλλά έχει και ήδη από την περασμένη χρονιά τον Μιχάλη Καμπερίδη.

Παιδιά με μεγάλο ταλέντο και δυνατότητες που θα μπορέσουν να τις εξελίξουν στο μέλλον. Όμως δεν σταματάει εκεί, το μάζεμα ότι καλύτερου σε νεαρή ηλικία που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά, συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς, με ένα ακόμα όνομα να προστίθεται δίπλα στα ονόματα του Διονύση Σκουλίδα και Δημήτρη Σταμάτη, ο λόγος βέβαια για τον Γιώργο Τσαλμπούρη.

Ο νεαρός παίχτης της Εθνικής Εφήβων που κατέκτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πριν λίγες μέρες την τέταρτη θέση, ενδιαφέρει έντονα τον «Δικέφαλο». Το ότι βλέπει τον κόσμο από τα 2,16 τον κάνει αρκετά ιδιαίτερο παίχτη, πόσο μάλλον όταν η θέση του είναι στο «4».

Ο νεαρό Τσαλμπούρης έχει φύγει εδώ και ένα χρόνο από τον Πιερικό Κατερινής που έβγαλε μάτια πρόπερσι στην Β’ Εθνική και αγωνίζεται σε κολέγιο στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Αϊόβα Στέιτ.

Πιθανότατα όμως, η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη να έρθει πολύ πιο σύντομα απ’ ότι περίμενε ή ήθελε ο νεαρός, αφού εκτός της ΑΕΚ, ενδιαφέρον για την απόκτηση του έχουν εκφράσει, ο Ολυμπιακός και ο Άρης. Άρα οι πιθανότητες να επιστρέψει στην Ελλάδα είναι μοιρασμένες, απ’ την στιγμή που ο προπονητής, που τον έφερε στην Αϊόβα, Φρεντ Χόιμπεργκ, αποχώρησε για την τεχνική ηγεσία του Σικάγο Μπούλς.

Πλέον για τον Τσαλμπούρη τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν με αυτήν την αποχώρηση και να σκεφτεί έντονα τον επαναπατρισμό του.