Η ΑΕΚ στο European Football for Development Network!

Μέλος στο Πανευρωπαϊκό δίκτυο έγινε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΑΕΚ, έκανε γνωστό την ένταξη της στο πανευρωπαϊκό δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν 24 ομάδες, από 14 χώρες. Μέσα σε αυτές τις 24 ομάδες, είναι μεγάλα μεγέθη του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάινεντ, η Τότεναμ, η Μπενφίκα, η Βόλφσμπουργκ και η Βέρντερ. Επίσης, να τονίσουμε ότι η ΑΕΚ γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που γίνεται μέλος στο European Football for Development Network.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«H πρώτη ελληνική ομάδα που έγινε και επίσημα πλήρες μέλος του European Football for Development Network είναι από τις 15 Ιουλίου η ΠΑΕ ΑΕΚ. Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο στο οποίο μετέχουν ήδη 24 ευρωπαϊκές επαγγελματικές ομάδες από 14 χώρες με κύριο αντικείμενο την προώθηση της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και την εκμετάλλευση της δύναμης του ποδοσφαίρου μέσα από τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο στόχος του δικτύου είναι η συνεργασία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ομάδες για την ανάδειξη της κοινωνικής αποστολής του ποδοσφαίρου.

Το δίκτυο υποστηρίζει τη διοργάνωση σεμιναρίων ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ομάδες, επικοινωνιακή ανάπτυξη, υποστήριξη των ομάδων υποδομής και των Ακαδημιών και εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το ποδόσφαιρο.

Στο European Football for Development Network μετέχουν μέχρι σήμερα ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ, η Φέγενορντ, η Μπενφίκα, η PSV Αϊντχόφεν, η Λεβερκούζεν, η Βέρντερ, η Βόλφσμπουργκ, η κυπριακή Ανόρθωση, η Ρόζενμποργκ, ενώ το δίκτυο επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».