Μάκος: “Το Μουντιάλ ήταν στο μυαλό μου”

Απόλυτα σύμφωνος με το σλόγκαν... "Οι ήρωες παίζουν σαν Έλληνες", δηλώνει ο Γρηγόρης Μάκος.

Για τη συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας στο προσεχές Μουντιάλ, το στοιχείο που τη χαρακτηρίζει, αλλά και την δική του απουσία από την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Βραζιλία, μίλησε στο «NovaΣΠΟΡ FM», ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Γρηγόρης Μάκος. Ο έμπειρος μέσος μάλιστα, συμφωνεί απόλυτα με το σλόγκαν που θα κοσμεί το πούλμαν της ομάδας… «Οι ήρωες παίζουν σαν Έλληνες».
Αναλυτικά, για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την Εθνική Ελλάδας, τόνισε:
«Πρώτα από όλα να πούμε καλή επιτυχία. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μία διοργάνωση, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που πρέπει τα παιδιά να τη ευχαριστηθούν. Τα μάτια ολόκληρου του πλανήτη θα είναι στη Βραζιλία και μόνο που η Εθνική είναι εκεί, είναι πολύ σημαντικό. Τα παιδιά δεν έχουν κάτι να τους πιέζει», ενώ σχετικά με το στοιχείο της Εθνικής που μπορεί να φανεί χρήσιμο στα γήπεδα της Βραζιλίας:
«Το σλόγκαν που θα μπει στο πούλμαν, “Οι ήρωες παίζουν όπως οι Έλληνες”, μας χαρακτηρίζει. Τα τελευταία χρόνια ανανεώνεται η Εθνική και αυτό είναι ευχάριστο. Από εκεί και πέρα, τα στοιχεία που έχουμε σαν Έλληνες και το οικογενειακό κλίμα είναι το πιο σημαντικό. Μπορεί να ακούγεται βαρετό ή σύνηθες, αλλά αυτό είναι πολύ καλό για μία ομάδα».
Κλείνοντας, ο Γρηγόρης Μάκος αναφέρθηκε και στη δική του απουσία από την αποστολή της Εθνικής:
«Σίγουρα η περσινή μου χρονιά στη Γερμανία με πήγε αρκετά πίσω. Όλα ξεκίνησαν από τον σοβαρό τραυματισμό που είχα. Διάλεξα να έρθω στην Κύπρο σε μία ομάδα που μου έδωσε τη δυνατότητα να έχω μία γεμάτη σεζόν, ύστερα από μία δύσκολη χρονιά. Δεν το λέω με κακία, αλλά ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ότι ο προπονητής θέλει τους πιο έτοιμους παίκτες, θα μπορούσα να δείξω ότι είμαι σε κάποιον ρυθμό καλύτερο. Αυτές είναι οι επιλογές του προπονητή και η ζωή προχωράει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Το θέμα του Μουντιάλ ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου».