Χιμένεθ: “Δεν έχουμε τη σπίθα!” (video)

Ο Μανόλο Χιμένεθ στάθηκε και πάλι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, τα οποία δεν την αφήνουν να έχει καλύτερη εικόνα στο γήπεδο. Μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στη συνέντευξη Τύπου, ο Ισπανός τεχνικός της “Ένωσης” δήλωσε απογοητευμένος από το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έφτασε στη νίκη για μία ακόμη φορά σε ντέρμπι αυτή τη σεζόν.

Αρχικά, τόνισε: “Ξέρουμε πώς είμαστε. Όλοι γνωρίζουμε πώς είναι η ομάδα. Δεν πρέπει να επικεντρώνουμε αποκλειστικά στα αποτελέσματα. Η ομάδα δίνει τα πάντα ως το τέλος. Δεν σταμάτησε να τρέχει, αλλά δεν έχει τη σπίθα που πρέπει! Ο Τσιγκρίνσκι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και τραυματίζεται ξανά. Ο Μπακάκης ήθελε αλλαγή στο ημίχρονο. Ο Πόνσε και ο Μπακασέτας παίζουν αριστερό μπακ εξ ανάγκης. Τα ίδια έγιναν με τον Άρη. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά αυτό υπάρχει. Θα δώσουμε τη μάχη μας ως το τέλος. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ό,τι πιο επιθετικό στοιχείο έχουμε το χρησιμοποιούμε, αλλά δεν φτάνει”.

Και συνέχισε: “Οι παίκτες δουλεύουν. Δεν παίζουμε, όμως, στο ρυθμό που θέλουμε. Έχουμε κατοχή, αλλά δεν έχουμε σπίθα. Πρέπει να τελειώσουμε με υπερηφάνεια τη σεζόν. Να παλεύουμε ως το τέλος. Μέχρι το τελευταίο ματς. Διαφωνώ με όσους λένε ότι οι παίκτες δεν το παλεύουν. Μας λείπει η ταχύτητα, αλλά οι παίκτες το παλεύουν”.

Σχολιάζοντας κάποια στοιχεία που λείπουν από την ομάδα του, τόνισε: “Λείπουν τέσσερις αμυντικοί, με δυναμικότητα, που την περασμένη σεζόν ήταν βασικοί. Η ομάδα είχε κυριαρχία απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είχε ξεκάθαρες ευκαιρίες”.

Σχετικά με το τι πιστεύει ότι φταίει κι η ΑΕΚ δεν πηγαίνει καλά, απάντησε: “Όσα γνωρίζω, τα αφήνω για εμένα και τους παίκτες μου. Υπάρχουν καλοί παίκτες και πρέπει να τους δίνω ώθηση. Η πλειοψηφία την περασμένη σεζόν ήταν στην ομάδα και με αυτούς τους παίκτες πήρε η ΑΕΚ πρωτάθλημα. Ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα απέναντι σε όλους. Και φτάσαμε και στον τελικό του Κυπέλλου”.
Όσο για την αγάπη των οπαδών της ομάδας στο πρόσωπό του, αλλά και τη δυσαρέσκεια που βγάζει για την ομάδα, τόνισε: “Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του. Γι’ αυτή την αγάπη είμαι εδώ. Δεν ήρθα στα εύκολα. Ο κόσμος, όμως, έχει δικαίωμα να είναι θυμωμένος. Από την άλλη οι φίλαθλοι είναι έξυπνοι και ξέρουν τα προβλήματά μας. Αν οι παίκτες μας ήταν στο 100%, δεν θα είχαμε πρόβλημα. Είναι σεζόν με πολλές λύπες. Η ομάδα έφτασε σε μια κάμψη. Πρέπει να συνέλθουμε και να πάμε ψηλά”.

Περισσότερα...

πηγή: novasports