Καρντόσο: «Την έβαψα…»

Κίελτσε-Αποστολή: Γιώργος Βασιλείου.

Το ότι οι ασκήσεις του Μιγκέλ Καρντόσο έχουν ποικιλία έχουμε αρχίσει να το καταλαβαίνουμε. Ποικιλία όμως έχουν και οι εκφράσεις του Πορτογάλου τεχνικού.

Μία από τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας που θέλει να περάσει στην ομάδα ο Καρντόσο είναι η πίεση. Είτε ατομικά, είτε συνολικά. Αν και το δεύτερο φαίνεται πως το προτιμάει περισσότερο ειδικά όταν έχουν και συγχρονισμό. 

Ο Πορτογάλος προπονητής αφού τοποθέτησε δύο δεκάδες στις θέσεις τους με διάταξη 4-2-3-1 (χωρίς τερματοφύλακα) τους ζητούσε με κάθε δική του χρωματική εντολή (μπλέ, κίτρινο, κόκκινο) να κινούνται συγχρονισμένα προς τον ανάλογο κώνο. 

Αυτό που ήθελε να πετύχει ήταν οι παίκτες του να αποκτήσουν συγχρονισμό στην κίνηση και να έχουν κοντά τις γραμμές όταν βγαίνουν για πίεση στον αντίπαλο. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Καρντόσο στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της άσκησης…

«Είμαι ο αντίπαλος με την μπάλα στα πόδια μου. Όταν σας βλέπω να κινείστε όλοι μαζί, τι είναι αυτό που βλέπω; Να έρχονται κατά πάνω μου δέκα παίκτες και όχι μόνο ένας. Και τότε θα πω: την έβαψα» είπε ο Πορτογάλος στους παίκτες του. 

Περισσότερα...

πηγή: novasports