Μπουονανότε, ένας νέος Ντιέγκο μόλις ξύπνησε!

Πέτυχε δύο γκολ, ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ. Πανηγύρισε με την ψυχή του. Και τις δυο φορές όμως φίλησε το αριστερό του μπράτσο και σήκωσε τα χέρια του στον ουρανό. Στο αριστερό μπράτσο του Ντιέγκο Μπουονανότε υπάρχει ένα τατουάζ με τα αρχικά των ονομάτων Χεράρδο, Αλέξις και Εμάνουελ.

Σημαδεύουν μια στιγμή της ζωής ενός ανθρώπου που συμβαίνει σπάνια, αλλά όταν συμβαίνει σίγουρα σε σημαδεύει μια για πάντα. Ο «El Enano» της ΑΕΚ δεν είναι μια απλή περίπτωση ανθρώπου και ποδοσφαιριστή από εκείνη την μέρα και μετά. Ο Μπουονανότε έχει δει στιγμιαία και την άλλη πλευρά… Αυτή που φαντάστηκε στο «Η ζωή μετά» ο μεγάλος Κλιντ Ιστγουντ.

Βασικός στη μεγάλη Ρίβερ Πλέιτ από 18 ετών. Μια εποχή που ο Τύπος στην Αργεντινή είχε φτάσει στο σημείο να τον βάζει στην κατηγορία των υποψήφιων διαδόχων του Ντιέγκο Μαραντόνα! Δεν είναι υπερβολή. Συνέβαινε. Με συγκρίσεις με τον Μέσι να βγάζουν στην πατρίδα του πολλές φορές «ετυμηγορία» υπέρ του σημερινού παίκτη της ΑΕΚ.

Στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου ήταν η ατραξιόν της Αργεντινής που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ έκαναν τους υπολογισμούς για την πρόταση που θα έκαναν για να τον αποκτήσουν.

Ολα αυτά μέχρι την 26η Δεκεμβρίου 2009. Οδηγούσε ένα Πεζό 307. Μέσα στο αυτοκίνητο οι φίλοι του Αλέξις Φουλτσέρι, Εμάνουελ Μέλο και Χεράρδο Σουνέ. Επέστρεφαν από βραδινή έξοδο. Σε έναν απομονωμένο επαρχιακό δρόμο κοντά στη γενέτειρά του Τεοντολίνα. Σε κακές καιρικές συνθήκες.

Το όχημα φεύγει από τον δρόμο, πέφτει με δύναμη πάνω σε ένα δέντρο. Αμορφη μάζα που λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις. Τρεις άνθρωποι νεκροί. Ζωντανός μόνο ο οδηγός, ο Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο μόνος που φορούσε ζώνη. Τον βγάζουν από το αμάξι πυροσβέστες ειδικής ομάδας.

Σπασμένη κλείδα, σπασμένο δεξί χέρι, ζημιά στους πνεύμονες, σοβαροί μώλωπες στο στήθος.

Αρχική πρόβλεψη πως θα έπαιζε μπάλα έπειτα από δέκα μήνες τουλάχιστον. Θα παίξει έπειτα από τέσσερις, τον Απρίλιο του 2010. Οι οπαδοί της Ρίβερ τον αποθεώνουν, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους αντιπάλους. Στα εκτός έδρας παιχνίδια το σύνθημα «δολοφόνε δολοφόνε» ακούγεται από τους οπαδούς των γηπεδούχων, όπου και να παίζει η Ρίβερ.

Ούτε αλκοόλ, ούτε ναρκωτικά στις εξετάσεις που του έγιναν μετά το δυστύχημα. Επιβεβαιώθηκε πως δεν υπήρχε καν θέμα υπερβολικής ταχύτητας.

Τη ζημιά έκανε μια ανάκριση που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διωχθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια, επειδή δεν έλαβε υπόψη του τις εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες! Δεν ήρθε ποτέ, αλλά έμεινε η αφορμή για τους χουλιγκάνους των αντιπάλων της Ρίβερ. Οπως και το μεγάλο ψυχολογικό βάρος, που ακόμη αναζητάει τον τρόπο να το ξεπεράσει.

Θα φύγει μετά την τραγική χρονιά του υποβιβασμού της Ρίβερ, με τη Μάλαγα, που τότε ξόδευε πολλά, να πληρώνει 5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει. Αποδείχτηκε πως ένα πρωτάθλημα σαν το ισπανικό δεν ήταν ό,τι καλύτερο για να βρει ξανά την ψυχική του ισορροπία.

Αυτό ψάχνει να βρει στην ΑΕΚ. «Μια ομάδα που να έχει υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημά της, να τον πιστέψουν, να τον δουν ως ηγέτη και να το πάρει πάνω του» μας έλεγε άνθρωπος που είχε συμμετοχή στη μεταγραφή λίγο πριν αυτή ολοκληρωθεί.

Κάτι τέτοιο άρχισε να ζει την Κυριακή ο Αργεντινός μάγος της μπάλας. Σε μια ομάδα με ένα κοινό που τρελαίνεται να δένεται με πρόσωπα ίσως βρήκε ακριβώς αυτό που έψαχνε.

 

Συντάκτης: Τάσος Τσατάλης
Πηγή: efsyn