“Θα πάμε την ΑΕΚ εκεί που αξίζει”

"Κάνουμε καλή δουλειά στην ΑΕΚ", υπογράμμισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Για την ΑΕΚ, την παρουσία της Ελλάδας και Βοσνίας στο Μουντιάλ, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα, μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγιεβιτς στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «ArenaFM».
Αναλυτικά, ο Ντούσκο ανέφερε τα εξής:

Για την παρουσία της Βοσνίας στο Μουντιάλ: “Είναι η πρώτη συμμετοχή της Βοσνίας σε Μουντιάλ, έχει πετύχει κάτι πολύ μεγάλο. Η Βοσνία μετά από όλα αυτά που έχει περάσει θα ζήσει στιγμές στην Βραζιλία που δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε εκεί δυναμικά. Μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Εκτός από την Αργεντινή, οι υπόλοιπες ομάδες είναι στα μέτρα μας. Αν δεν έχουμε προβλήματα απουσιών μπορούμε να περάσουμε τις άλλες δύο ομάδες”.

Για το αν μπορεί η Ελλάδα να περάσει τον όμιλο της: ” Νομίζω πως ναι. Έχει ικανότατους παίκτες, εμπειρία μεγάλη από σημαντικά παιχνίδια, οι αντίπαλοί της δεν μπορούν να υποτιμηθούν, αλλά είναι η Ελλάδα είναι καλύτερη τουλάχιστον από δύο ομάδες του ομίλου της”.

Για τια αυξομειώσεις της θερμοκρασίας στην Βραζιλία: ” Είναι πρώτη φορά που θα υπάρχουν τέτοιες συνθήκες σε Μουντιάλ. Όλες οι ομάδες, όμως, πιστεύω ότι προετοιμάστηκαν και γι’ αυτό”.

Για τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο της Ελλάδας: “Όλοι είναι επικίνδυνοι, αλλά η πιο δύσκολη ομάδα είναι η Ακτή Ελεφαντοστού. Η Κολομβία έχει πραγματικά καλά αποτελέσματα τελευταία και η Ιαπωνία έχει αξία. Πιστεύω όμως ότι η Ελλάδα είναι μπροστά από αυτές τις ομάδες. Κάθε παιχνίδι μπορεί να είναι δύσκολο και εύκολο, μετράει το ποιος θα είναι ποιο έμπειρος και τυχερός την ημέρα του αγώνα. Τα πρώτα παιχνίδια είναι πάντα δύσκολα και σε αυτά δίνουν σημασία όλοι, γιατί κρίνουν πολλά για την συνέχεια”.

Για το φαβορί του Μουντιάλ: “Είναι δύσκολο να πούμε ποιο θα είναι το φαβορί. Υπάρχει η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Γερμανία, που ξεχωρίσουν”.

Για το ποια ομάδα θα είναι η έκπληξη του Μουντιάλ: “Εκπλήξεις πάντα υπάρχουν. Μετά τον πρώτο γύρω θα μπορούμε να πούμε εάν θα υπάρξει κάποια έκπληξη”.

Για το πώς νιώθει ένας ποδοσφαιριστής όταν παίζει σε αυτή την διοργάνωση: “Είναι τιμή, μοναδική εμπειρία και κάτι αξέχαστο για κάθε παίκτη να παίξει στο Μουντιάλ. Με την Γιουγκοσλαβία όταν παίξαμε στο Μουντιάλ του 1974 είχαμε καλή ομάδα αλλά δεν καταφέραμε όσα θα μπορούσαμε”.

Για τα 29 γκολ που έχει πετύχει με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας: “Εντάξει, αυτή ήταν η δουλειά μου”.

Για την επιστροφή πολλών Εθνικών ομάδων από τα Βαλκάνια στο διεθνές προσκήνιο: “Στα Βαλκάνια πάντα είχαμε δυνατές ομάδες. Κάποτε ήμασταν οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Από εμάς έπαιρναν παίκτες όλες οι μεγάλες ομάδες. Στην παρούσα φάση όλες οι χώρες που έχουμε στα Βαλκάνια πάνε καλά στην Ευρώπη”.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: “Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά και το ξέρουν όλοι. Υπάρχει έλλειψη ανταγωνισμού. Στην Ελλάδα υπάρχει αυτή την στιγμή μια ομάδα μόνο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος και δυνατός. Μπορούσε βέβαια να πάρει παραπάνω βαθμούς”.

Για την ΑΕΚ: “Κάνουμε καλή δουλειά και προσπαθούμε να την πάμε πάλι εκεί που της αξίζει”

Για το ότι πλέον ο ΠΑΟΚ έχει οικονομική δυνατότητα: “Δεν είναι μόνο τα λεφτά, παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο στην πορεία μιας ομάδας”.

Για το πέρασμα του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ: “Έφυγα με τις καλύτερες αναμνήσεις από τον ΠΑΟΚ. Μόνο καλά πράγματα έχω στο μυαλό μου από τον ΠΑΟΚ. Είχαμε πολύ καλή ομάδα, παρά τα οικονομικά προβλήματα. Ήταν τιμή μου που θήτευσα στον πάγκο του ΠΑΟΚ και πέρασα πραγματικά 2,5 πολύ ωραία χρόνια εκεί”.